Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αλγκόλ (Algol)

26 μοίρες και 02΄ Ταύρου (Θέση του, στο Ζωδιακό το 1990) Βήτα Περσέως Β΄ - Δ΄ μεγέθους, (Ανοχή 4ο ) 

Ο απλανής Αλγκόλ ανήκει στον αστερισμό του Περσέως. Είναι διπλός αστέρας, δηλαδή αποτελείται από δύο αστέρες, οι οποίοι γυρίζουν ο ένας γύρω από τον άλλο.
Το όνομα Αλγκόλ (Algol) σημαίνει "δαιμονικό άστρο", (από το Αραβικό الغول al-ghūl, "ο δαίμονας (γκάουλ)" ) που δόθηκε πιθανώς λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του.


Ο ένας αστέρας είναι δευτέρου μεγέθους και ο άλλος τετάρτου. Ο πιο σκοτεινός έχει καθαρά κρόνεια φύση, ενώ ο πιο φωτεινός αντανακλά όχι μόνο την κρόνεια, αλλά και ουρανο – αρειανή επιρροή. 
Αν το σκοτεινό μέλος είναι στραμμένο προς τη Γη, τότε δημιουργούνται αόρατες καταστρεπτικές ενέργειες. Είναι οι ώρες, όταν ο Αλγκόλ είναι λιγότερο ευκρινής. 
Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι τον φοβούνταν. 
 Τον Αύγουστο του 1959 ο Δρ. Λομέρ έγραψε στο περιοδικό «Κοσμοβιολογία» το εξής: 

«Οι Άραβες στρατιωτικοί διοικητές πρόσεξαν ότι σε περιόδους εκστρατείας για την κατάκτηση εδαφών, δεν πρέπει να ξεκινάς αποφασιστικής σημασίας μάχες, όταν ο Αλγκόλ είναι στη χάση».

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Vertex και Anti-vertex



     



Vertex έχουν ονομάσει το μεγάλο νεφέλωμα βόρεια από την κεφαλή της Ανδρομέδας

                                
  Νεφέλωμα Ανδρομέδας

Δεν πρέπει να ταυτίζουμε αυτό το νεφέλωμα με το αστρολογικό Vertex. 
Το Vertex, σαν αστρολογικός όρος, προβλήθηκε από το σύγχρονο αστρολόγο L. Edward Johndro (1) o oποίος ίσως, βασίστηκε σε μία εισήγηση του Collin για την ύπαρξη μαγνητικού και ηλεκτρικού πεδίου εντός και γύρω από τη Γη μας, δηλώνοντας έτσι ότι υπάρχουν δύο ωροσκόποι – ο ένας μαγνητικός και ο άλλος ηλεκτρικός. Αυτοί ίσως υπό ορισμένες συνθήκες να φαίνονται σαν να είναι σε ορθή γωνία μεταξύ τους.