Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΑΠΑΜΕ – ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ - ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΜΕ
ΤΟ ΖΩΝ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣΗ Πανσέληνος του Υδροχόου θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου στις 3 μοίρες και 29΄ πρώτα λεπτά του Λέοντoς και η μέγιστη φώτισίς της θα είναι στις 3:47 π.μ. ώρα Ελλάδας,  θα είναι, δηλαδή, ορατή στον νυχτερινό μας ουρανό.
Όσοι γνωρίζουμε το κοσμόγραμμά μας και έχουμε πλανήτη στην συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα με ανοχή + - 5ο μπορούμε να κάνουμε την προσευχή μας ενοποιώντας την με τις ιδιότητες του αντίστοιχου πλανήτη και των οίκων από τους οποίους προέρχεται, ως κυβερνήτης τους ή από έξαρση, επίσης.


Ας δούμε όμως τί μας εκφράζει η Πανσέληνος του Υδροχόου.Οι τελετές του Υδροχόου είχαν στην αρχαιότητα σχέση με τα τυπικά του Αγίου Δισκοπότηρου και με τα μυστήρια του Γανυμήδη, του Οινοχόου του Διός, ο οποίος εθεωρείτο κύριος των αιθέρων – υδάτων που βρίσκονται ανάμεσα στη Γη και στον Ουρανό.
Το Άγιο Δισκοπότηρο περιγράφεται ποικιλότροπα:Θεωρείται ότι συμβολίζει τα Ύδατα της Ζωής, όπως τα Μυστήρια του Γανυμήδη, τα Άγια των Αγίων, το Κοσμικό Κέντρο, την καρδιά, την πηγή της Ζωής και της Αθανασίας, την πηγή της Αφθονίας και της Γονιμότητος καθώς επίσης και το Κύπελλο της Αμβροσίας των Ολυμπίων Θεών.
Η απώλεια του Δισκοπότηρου αντιπροσωπεύει την απώλεια της Χρυσής Εποχής, του Παραδείσου, της αρχέγονης πνευματικότητος του ανθρώπου, της αγνότητος και της αθωότητος.
Η αναζήτησις για το Άγιο Δισκοπότηρο είναι η επιστροφή στον Παράδεισο, στο πνευματικό κέντρο του ανθρώπου και του Σύμπαντος.
Ο Γανυμήδης, στον οποίο αναφέρονται επίσης τα Μυστήρια της Πανσελήνου του Υδροχόου, ήταν γυιος του Τρώα και της
Καλλιρρόης, θυγατέρας του Σκαμάνδρου, χαρακτηριζόμενος πάντοτε σαν ισόθεος λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς του, για την οποία ο Δίας, όπως υπάρχει μύθος, εκτός από τις Ομηρικές αναφορές, τον ερωτεύτηκε και τον πήρε στον Όλυμπο για να τους προσφέρει το Νέκταρ ή την Αμβροσία.                                                           
«Γενομένων δὲ αὐτῷ παίδων Ἴλου καὶ Ἐριχθονίου, Ἶλος μὲν ἄπαις ἀπέθανεν, Ἐριχθόνιος δὲ διαδεξάμενος τὴν βασιλείαν, γήμας Ἀστυόχην τὴν Σιμόεντος, τεκνοῖ Τρῶα. οὗτος παραλαβὼν τὴν βασιλείαν τὴν μὲν χώραν ἀφ᾽ ἑαυτοῦ Τροίαν ἐκάλεσε, καὶ γήμας Καλλιρρόην τὴν Σκαμάνδρου γεννᾷ θυγατέρα μὲν Κλεοπάτραν, παῖδας δὲ Ἶλον καὶ Ἀσσάρακον καὶ Γανυμήδην» (1)
Εδώ, βέβαια, υπάρχει το μεταφυσικό υπόβαθρο του μύθου, γιατί ο Δίας, σαν μεταφυσική έννοια, είναι η Δύναμις που στέλνεται από επάνω κάτω σε εμάς.
Ας δούμε πώς μπορούμε, πιο απλά, να το κατανοήσουμε.
Αν χωρίσουμε την λέξη Δίας σε Δ -ιας, όπου ιάσιν, σύμφωνα με το λεξικό του Σουΐδα, σημαίνει πέμπουν δηλαδή στέλνουν από το ρήμα ίημι του οποίου η ριζική σημασία είναι: θέτω σε κίνηση (2), διαπιστώνουμε ότι ο Δίας είναι η Δύναμη που στέλνεται από το Σύμπαν σε εμάς και μας θέτει σε κίνηση, γι’ αυτό και ο αητός, ο οποίος θεωρείται σαν το πιο δυνατό και υπερήφανο πτηνό, είναι το ιερό πτηνό του.
Μάλιστα, για να μεταφέρει τον Γανυμήδη στον Όλυμπο,


ο Δίας, κατά ορισμένες διαδόσεις, πλην των Ομηρικών, μεταμορφώθηκε σε αητό. 

Η λέξις Γανυμήδης προέρχεται από την λέξη γάνος = το κρασί (3) και από το ρήμα γάνυμαι που σημαίνει λαμπρύνομαι

Εδώ έχουμε, λοιπόν, το άλλο μισό του μύθου, στο οποίο ο Γανυμήδης ήταν ένας ωραιότατος νέος και σερβίριζε οίνο στους Ολύμπιους Θεούς.
Μία άλλη έννοια που συνδέει αστρολογικά τις δύο θεότητες είναι ότι ο Δίας θεωρείται εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου και ο Γανυμήδης η αστρολογική του απεικόνισις, γιατί ο Δίας ως πλανήτης κυβερνά όλα τα περιβλήματα του ανθρώπου που περιλαμβάνονται στην Αύρα του, από την λεπτότατη μεμβράνη ύλης που περιβάλλει το «Θείο Τμήμα», μέχρι το φυσικό σώμα.


Τα λειτουργεί, μάλιστα, πλήρως, μέσω του ζωτικού αίματος και των αισθήσεών μας.
Ενώνοντας όλες αυτές τις έννοιες αργότερα, συνέδεσαν τον Γανυμήδη, στους καταστερισμούς, με το ζώδιο του Υδροχόου.
 

Ο Υδροχόος, σαν Γανυμήδης, όπως όλοι όσοι ασχολούμεθα με την Αστρολογία, γνωρίζουμε, απεικονίζεται σαν άνθρωπος που κρατά ένα δοχείο από το οποίο τρέχει νερό.
Αυτό το νερό είναι το «Ζων Ύδωρ» δηλαδή τα ηλεκτρομαγνητικά ρευστά που καλύπτουν το Σύμπαν, ενώνοντας τον μαγνητικό πόλο των ουρανίων σωμάτων με τον ηλεκτρικό τους.
Στην Αστρολογία, ο μαγνητικός πόλος καθορίζει την θέση του γνωστού Ωροσκόπου μας (Ascedant), ενώ ο ηλεκτρικός πόλος καθορίζει το σημείο της Κορυφής και Αντικορυφής (Vertex και Antivertex) στο κοσμόγραμμα, είναι δηλαδή ο ηλεκτρικός Ωροσκόπος μας.
Τα δύο σημεία, αν ενωθούν ενεργειακά, δημιουργούν με το μεσοδιάστημά τους την λειτουργία των ηλεκτρομαγνητικών μας ρευστών και η ζωδιακή τους μοίρα είναι πολύ καθοριστική, αρκεί το γενέθλιο κοσμόγραμμά μας να είναι ορθά τοποθετημένο στην ώρα γεννήσεώς μας, αλλιώς τα συμπεράσματα θα είναι αναληθή. Προσοχή, λοιπόν!
Ας ασχοληθούμε, τώρα πλέον, γνωρίζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, με την Πανσέληνο του Υδροχόου.
Στον ενεργειακό χώρο του Υδροχόου το άτομο καλείται να καθαρίσει την εκφρασμένη προσωπικότητά του από τους κατώτερους κραδασμούς του αιθερικού του περιβλήματος και να την οδηγήσει σε πιο λεπτοφυείς αιθερικούς κραδασμούς, ώστε να έρθει σε επαφή με την ομαδική συνείδηση, δηλαδή με τον κόσμο των Αρχετύπων.
Η προσευχή μας, λοιπόν, σε αυτήν την Πανσέληνο είναι:

«Ας γίνει το Φως, που λάμπει πάνω από την Γη, τα βουνά και την θάλασσα, θεραπευτικό, σε αιθερικό επίπεδο και ας καθαρίσει με τις ακτίνες του αυτά που πρέπει να εξαγνισθούν μέσα μας, εναρμονίζοντας τα ενεργειακά μας κέντρα με το Σύμπαν, ώστε να μπορέσει η Κουνταλίνι να κυκλοφορήσει απρόσκοπτα μέσα μας, για να φύγουν τα μπλοκαρίσματα από τα κέντρα μας και να πλημμυρίσουν Φως. Μόνον, έτσι θα εναρμονιστούν οι αιθερικοί κραδασμοί του αυρικού περιβλήματός μας με την αιθερικότητα των εκπομπών του Νόμου - Λόγου για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αυτήν την Ενέργεια για το Αγαθό της Γης και των συνανθρώπων μας. Θέλουμε απάντηση σε αυτήν την προσευχή μας, για να γνωρίσουμε αν οι προσπάθειές μας μέχρι τώρα είναι αρκετά εποικοδομητικές ή πρέπει να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Θα περιμένουμε να πάρουμε την απάντησή Σας. Σας ευχαριστούμε που θα ασχοληθείτε μαζί μας». 

                                                                            Γένοιτο 


Επειδή σε αυτήν την Πανσέληνο, όπως διαβάσατε, ζητάμε από τις Ανώτερες Δυνάμεις να μας δοθεί κάποια απάντηση για τις προσπάθειές μας στον προσωπικό εξαγνισμό μας, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί/κές τις τρεις επόμενες ημέρες μετά την Πανσέληνο σε ό,τι διαβάσουμε, σε ό,τι ακούσουμε, σε ό,τι μας εμπιστευθούν γιατί αυτή θα είναι η απάντησις που θα μας δοθεί στο ερώτημά μας.
Θα πρέπει, μάλιστα, να την λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας για να μπορέσουμε να ζητήσουμε απαντήσεις και σε άλλες προσευχές μας, την ημέρα των επόμενων Πανσελήνων.


Ο άθλος του Ηρακλέους, που αντιπροσωπεύεται σε αυτή την Πανσέληνο είναι ο καθαρισμός των στάβλων του Αυγεία

Ο Αυγείας, γυιος του Ποσειδώνος, είχε πάμπολλα ζώα και του ήταν αδύνατον να καθαρίσει τα περιττώματά τους. Έτσι, οι στάβλοι του είχαν γεμίσει από αυτά και στην περιοχή η δυσοσμία ήταν αποπνιχτική.

Ο Ηρακλής παρουσιάστηκε εμπρός του και του είπε ότι θα τους καθαρίσει.
Ο Αυγείας γέλασε ειρωνικά και του είπε ότι αυτό που έλεγε ήταν κάτι ακατόρθωτο.
Ο Ηρακλής ήξερε, όμως, τί έπρεπε να κάνει.
Πρώτα γκρέμισε τον τοίχο που περικύκλωνε τους στάβλους (όπως πρέπει να κάνουμε και εμείς) και σχημάτισε δύο ανοίγματα, το ένα απέναντι από το άλλο.

Στην συνέχεια, άλλαξε την ροή των δύο ποταμών, του Αλφειού και του Πηνειού, και τους έκανε να περάσουν μέσα από τους στάβλους. 
Και το θαύμα έγινε!
Τα περιττώματα δεν υπήρχαν πια!
Ας δούμε τον αποσυμβολισμό του άθλου:
Τα δύο ποτάμια που ένωσε ο Ηρακλής είναι το πρώτο και έβδομο ενεργειακό μας κέντρο, τα οποία πρέπει να καθαριστούν, όπως οι στάβλοι του Αυγεία από την κόπρο τους, για να κυκλοφορήσει η ενέργεια του Φωτός μέσα μας, ώστε να εξισορροπήσουμε. Έτσι μόνον θα απομακρυνθεί από πάνω μας η κόπρος! Οι ενέργειες, όμως, θα πρέπει να είναι γρήγορες και καθοριστικές.
Το ζώδιο του Υδροχόου είναι αντιδιαμετρικό με τον Λέοντα. Ο Λέων είναι το σημείο εκείνο που εμείς συνειδητοποιούμε τον εαυτό μας, ως ανθρώπινα όντα.
Είναι εκείνο το σημείο που βλέπουμε τον ουράνιο θόλο να περιστρέφεται γύρω μας. Είναι το σημείο που κατανοούμε τί συνέβη με εμάς.
Στον Υδροχόο μπαίνουμε σε ομαδικό επίπεδο. Βλέπουμε τί θα είναι καλό για το σύνολο. Ή, μάλλον, για να το εκφράσω καλύτερα, βλέπουμε πιο είναι το ΑΓΑΘΟΝ, γιατί αν θελήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε την λέξη θα καταλάβουμε τί εννοούμε με την λέξη Α - ΓΑ - Θ - ΟΝ!
Αν τοποθετήσουμε μαζί, - σύμφωνα με την εξήγηση που δίνει ο Πλάτων στον Κρατύλο, με την φωνή του Σωκράτους -  το Α που το εξισώνει με την λέξη «Ομού», το ΓΑ που σημαίνει Γη (Ύλη), το Θ που σημαίνει Θεό και το ΟΝ (Άνθρωπο), θα κατορθώσουμε, ως έμβια όντα, να συνενώσουμε την πλήρη υδροχοϊκή έννοια του Σύμπαντος! Θα μπορούσαμε να καταφέρουμε κάτι τελειότερο;
Για να το πετύχουμε θα πρέπει να αποβάλλουμε τα σώματα της εποχής των Ιχθύων και να ενδυθούμε τις παγκόσμιες ενέργειες του Υδροχόου!
Θα είναι αρκετά δύσκολο για τις δικές μας γενεές. Πιστεύω όμως ότι οι επόμενες γενεές θα το καταφέρουν καλύτερα.
Οι ακτίνες που συμμετέχουν σε αυτήν την Πανσέληνο είναι:

η 7η ακτίνα (Ουρανός),
η 2η ακτίνα (Δίας) και
η 4η ακτίνα (Σελήνη).

Αυτές οι ακτίνες ανταποκρίνονται στην Πανσέληνο του Υδροχόου, γιατί ο Ουρανός είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Δίας εσωτερικός και η Σελήνη, ο ιεραρχικός του πλανήτης.
Θα πρέπει δε να μην ξεχνάμε στις Πανσελήνους να έχουμε καθαρή την καρδιά μας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η προσευχή μας να είναι αληθινή.
Σας εύχομαι τα αποτελέσματα να είναι τα καλύτερα για σας!

Ευγενία

Παραπομπές

(1)
Απολλόδωρου Βιβλίο Γ 12,2
 

(2) (3) Επιτομή LIDDELL & SCOTT

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

«Οι Άθλοι του Ηρακλή» της Αλίκης Α. Μπέιλι – LUCIS PRESS LIMITED

«ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ» Εκδόσεις «Ηλίανθος»

«Βίβλος Αποκρυφισμού» της Έλενας Μπλαβάτσκι – Εκδόσεις «Κέδρος»

«ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΗΜΑΤΑ» Γιώργου Λεκάκη Εκδόσεις «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» ΑΘΗΝΑ 2001

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου