Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Καρμικές σχέσεις





Για να διαβάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να δεχθείτε, σαν αξίωμα, ότι υπάρχει ενσάρκωσις.
 

Στο βιβλίο του «Λεγόμενα του Yogananda» ο μεγάλος μύστης εξηγεί τη μετενσάρκωση και το Κάρμα με την εξής αφήγηση:

«- Δάσκαλε έχω συνείδηση μόνον της παρούσης ζωής. Γιατί δεν έχω συνείδηση προηγούμενων ενσαρκώσεων και πρόγνωση για μελλοντική ύπαρξη;

Ο Δάσκαλος απάντησε:

- Η ζωή είναι σαν μία μεγάλη αλυσίδα στον ωκεανό του Θεού. Όταν ένα κομμάτι τής αλυσίδας τραβιέται από τα νερά βλέπεις μόνον αυτό το μικρό κομμάτι. Η αρχή και το τέλος είναι κρυμμένα. Σε αυτήν την ενσάρκωση βλέπεις μόνον έναν κρίκο της αλυσίδας της ζωής, το παρελθόν και το μέλλον, αόρατα, μένουν στο βάθος του Θεού. Αποκαλύπτει τα
μυστικά Του μόνον σ’ εκείνον που είναι μαζί Του».




Σαν Έλληνες κι Ελληνίδες όμως θα πρέπει να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή, εκτός από τις ανατολικές θεωρίες "περί ενσαρκώσεων" και στις δικές μας θεωρίες οι οποίες ξεκινούν από την εποχή του Ορφέως. Αν θα σας παρουσίαζα αποσπάσματα δεν θα έγραφα ένα άρθρο αλλά μία διατριβή. Ας αρκεστούμε λοιπόν,

σε κάποια χρυσά ελάσματα που έχουν βρεθεί και τα οποία κάλυπταν το πρόσωπο του νεκρού και μας δίνουν την πίστη των προγόνων μας στην κατάθεση της ψυχής όταν βρίσκεται στο επίπεδο της μεταβάσεώς της από την ήδη βιωμένη ζωή της.

Ας δούμε τί αναφέρει το χρυσό έλασμα, στο απόσπασμα, από τα Φάρσαλα της Θεσσαλίας (SEG 23.410):

[...ε
ρήσεις ΐδαο δόμοις νδέξια κρήνην,

πάρ’ δ’  αύτι λευκήν στηκυαν κυπάρισσον

ταύτης τς κρήνης μηδ σχεδόθεν πελάσηισθα·

πρόσσω δ’ερήσεις τ Μνημοσύνης π λίμνης

ψυχρν δωρ προρέον· φύλακες δ’ πύπερθεν ασιν.

ο δ’σ’ερήσονται τι χρέος εσαφικάνεις·

τος δ’σ ε μάλα πσαν ληθείην καταλέξαι·

επεν «Γς πας εμι κα Ορανού στερόεντος·

στέριος νομα· δίψηι δ’ εμ’ αος· λλ δότε μοι




Μνημοσύνη
πιεν πό τς κρήνης».]

[...Θα βρεις στα
 δεξιά του οίκου του Άδη μια πηγή, που δίπλα της στέκει λευκό κυπαρίσσι. Σε αυτήν την πηγή καθόλου μην πλησιάσεις.

Αλλά θα βρεις μπροστά της Μνημοσύνης τη λίμνη από την οποία ρέει ψυχρό ύδωρ και φύλακες τη φυλάνε, που θα σου πουν προς τα πού χρήζει να βαδίσεις. Σε αυτούς να πεις με παρρησία όλη την αλήθεια λέγοντας: «Της Γαίας παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού, Αστέριος το όνομά μου. Από την δίψα φλέγομαι. Αλλά δώστε μου να πιω από την πηγή».]
Αν και οι περισσότεροι δεν μπορούμε να έλθουμε σ’ επαφή με το παρελθόν και το μέλλον μας υπάρχουν αστρολογικά δεδομένα τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να πάρουμε όχι άμεσες, αλλά έμμεσες πληροφορίες και αποδείξεις γι’ αυτά.


Ζώνη De Kuiper
 Η απόδειξις για το παρελθόν είναι η θέσις της Προζερπίνης ή Περσεφόνης, όχι του αστεροειδούς, αλλά ενός πλανήτη που οι ρώσοι αστρολόγοι πιστεύουν ότι βρίσκεται στη ζώνη De Kuiper στηριζόμενοι στ'  αρχαία διαγράμματα που άφησε ο Μπράχμα Γκούπτα.

Από αυτά τα διαγράμματα φαίνεται ότι, η Προζερπίνη ή Περσεφόνη, εισήλθε στο ζώδιο του Ζυγού στις 20 Φεβρουαρίου του 1918, ενώ στο ζώδιο του Σκορπιού στις 9 Φεβρουαρίου του 1983 (1). Όταν αστρολογικά, η Προζερπίνη, βρίσκεται στον 8ο οίκο του κοσμογράμματός μας, μάς δίνει την ικανότητα να μπορούμε να προσεγγίσουμε προηγούμενες ενσαρκώσεις, δικές μας ή και άλλων ατόμων.
Η δεύτερη απόδειξις, για το μέλλον είναι οι αστρολογικές όψεις, που σχηματίζονται, σ΄ένα κοσμόγραμμα, μεταξύ των γρήγορων πλανητών, Ηλίου, Σελήνης και Ερμή με τους εξωκρόνιους πλανήτες Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα.
Αυτές οι όψεις δίνουν τη δυνατότητα στ’ άτομα που έχουν διαισθητικές ικανότητες να μπορούν να διακρίνουν, σε αρκετές περιπτώσεις, το μέλλον. Αλλά και τ’ αστρολογικά προοδευτικά συστήματα έχουν τη δυνατότητα να μας παρουσιάσουν μελλοντικά γεγονότα μετά από μία ορθή, κατά το δυνατόν, γενεθλιακή, αστρολογική ανάλυση.
Το θέμα του άρθρου, όμως είναι διαφορετικό. Η αναφορά μου αφορά τις καρμικές σχέσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της ζωής μας και ο τρόπος που μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε και να τις αποδελτιώσουμε.
Θα τις προσεγγίσω όσο πιο απλά μπορώ για να γίνουν κατανοητές από όλους σας, γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε αστρολογία.
Αλλά πριν αρχίσουμε το ταξίδι μας ας ακούσουμε τον Πλάτωνα να μας μιλάει από τα βάθη των αιώνων στην Πολιτεία του: {Ι΄ κεφάλαιο (617 /Ε)} για τη δική μας εναποθέτηση στους ώμους μας των ευθυνών μας οι οποίες καθορίζουν τις επαναγεννήσεις μας.

«Αρετή δε αδέσποτον, ην τιμών και ατιμάζων πλέον και έλαττον αυτής έκαστος έξει. Αιτία ελομένου, ο Θεός αναίτιος».

«Η αρετή είναι κτήμα αδέσποτο (ελεύθερη, δεν μπορεί να μπει σε κλήρωση). Ανάλογα προς την εκτίμηση ή την περιφρόνηση που θα της δείξει ο καθένας σας, θα πάρει μεγαλύτερο ή μικρότερο μερίδιο. Η ευθύνη ανήκει σε κείνον που εκλέγει. Ο Θεός είναι ανεύθυνος».

Εδώ η αναφορά του έχει να κάνει με την καινούργια, τωρινή  ενσάρκωση των ψυχών. Δηλαδή ο Θεός δεν είναι υπεύθυνος για το τί θέλουμε να κάνουμε εμείς στην καινούργια ενσάρκωσή μας αλλά το πώς έχουμε χειριστεί προηγούμενα γεγονότα ενσαρκώσεων και πώς έχουμε σεβαστεί την αρετή. Αυτό θα καθορίσει  τον τωρινό βίο μας.
Η γνωστή μας λέξη για τις γήινες οφειλές μας είναι η λέξις «Κάρμα», όπως όλοι γνωρίζουμε, ενώ η αντίστοιχη ελληνική λέξις είναι η Ειμαρμένη η οποία παράγεται από το ρήμα μείρομαι και μας θυμίζει τις Μοίρες (την Λάχεση η οποία τοποθετεί τα περασμένα στον τροχό, την Κλωθώ η οποία υφαίνει τα παρόντα και την Άτροπο η οποία ενδιαφέρεται για τα μέλλοντα).
Μάλιστα στην Πλατωνική Πολιτεία κάνουν τις εξής ζωδιακές περιφορές.
Η Κλωθώ πιάνοντας με το δεξί της χέρι τον τροχό κάνει την εξωτερική περιστροφή του, η Άτροπος με το αριστερό της χέρι κάνει το ίδιο για τις εσωτερικές περιφορές , και η Λάχεσις πότε με το ένα χέρι και πότε με το άλλο βοηθά την εξωτερική και την εσωτερική περιφορά.
Οι Μοίρες λοιπόν είναι υπεύθυνες για την απόδοση των καρμικών χρεών μας, αλλά επίσης και οι μοίρες του Ζωδιακού κύκλου, οι οποίες καλυπτόμενες από τους γενέθλιους πλανήτες μας, θα πρέπει ν’ αποδοθούν, με την ερμηνεία τους, συνδυαζόμενη με τις έννοιες του πλανήτη που τις καλύπτει, σε αυτήν την ενσάρκωση.


Η λέξις τώρα Κάρμα, αν αναγραμματιστεί, μας παρουσιάζει τη λέξη Κράμα, δηλαδή ότι το Κάρμα είναι μία ανάμιξις πολλαπλών καταστάσεων κι εμπειριών οι οποίες συσσωρεύονται στο αστρικό σώμα μας. Πώς γίνεται όμως αυτό;
Ζούμε, απ’ ότι γνωρίζουμε σ’ ένα τρισυπόστατο σύμπαν με αποτέλεσμα κι εμείς ν’ αποτελούμαστε από τρία μέρη: το σώμα μας, το αστρικό μας περίβλημα και το πνεύμα μας.
Αν μάλιστα θελήσουμε να το προσομοιάσουμε στο Σύμπαν μας, ορμώμενοι από τους πλανήτες, είναι το σώμα τους, το



ηλεκτρομαγνητικό τους κέλυφος και το άδειο εστιακό κέντρο της εκλειπτικής τροχιάς τους όπως βλέπετε στις εικόνες.  
Στο σώμα – πλανήτη μας λοιπόν, συμβαίνουν όλα τα γήινα γεγονότα με την επενέργεια των 7 ενεργειακών μας κέντρων – ενδοκρινών αδένων τα οποία δημιουργούν τις πολυποίκιλες αντιδράσεις μας.
Όλες όμως αυτές οι καταγραφές απεικονίζονται στο γήινο περίβλημα ενεργειακά αλλά και στο σώμα μας και όσο πιο πολλές είναι τόσο πιο πολύ διευρύνεται η ακτίνα τους. Σε αυτό το δικό μας περίβλημα καταγράφονται οι κακίες μας, τα μίση, οι έρωτες, οι λύπες, οι χαρές μας και αποδίδοντας σε κάθε μία κατάσταση χρωματική απεικόνιση λέμε ότι: κιτρίνισε από τη ζήλεια του, πρασίνισε από το κακό του, έχει τις μαύρες του και άλλες πολλές πανομοιότυπες χρωματικές παρομοιώσεις, οι οποίες αν δεν είναι δυνατόν να τις χειριστούμε καταγράφονται στο αστρικό μας και δημιουργούν εκφράσεις σαν αυτές: αν τον ξαναβρώ μπροστά μου, θα τον σκοτώσω, θα τον αγαπώ για πάντα, μακάρι να μπορούσα να διορθώσω το κακό που του έκανα...
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται το Ντάρμα – Πεπρωμένο μας (η λέξις Πεπρωμένο παράγεται από το ρήμα πόρω το οποίο σημαίνει παρέχω, δίνω, πορίζω, εξ ου και οι πόροι μας) και αποδίδει όλες τις καταγραφές της καρμικότητος σε αυτήν την ενσάρκωση.
Το Ντάρμα ή Πεπρωμένο λοιπόν με τις όποιες  καταγραφές του μάς καλεί να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε. Οι καταγραφές αυτές μεταφέρονται στο άδειο εστιακό κέντρο τής εκλειπτικής μας τροχιάς και είναι τα 21 γραμμάρια τα οποία διασπώνται από το σώμα μας μετά το θάνατό μας, όπως αναφέρεται, τα οποία θα ξαναφέρουμε με τη νέα ενσάρκωσή μας.
Όταν τώρα επανέλθουμε μπορούν να συμβούν οι εξής χειρισμοί στα θέματα που κουβαλήσαμε: ή ν’ απομακρυνθούμε από αυτά αγνοώντας τα ή να εξαντλήσουμε την υψηλότερη καρμική τους δυνατότητα. Στην πρώτη περίπτωση ενδέχεται να επαναλάβουμε ξανά το γεγονός σε επόμενη ενσάρκωση ενώ στη δεύτερη, αντιμετωπίζοντάς το, είμαστε έτοιμοι/ες να μεταπηδήσουμε σε καινούργια μαθήματα. Πρέπει λοιπόν να δίνουμε τον καλλίτερο εαυτό μας στα προβλήματα που μας παρουσιάζονται και ν’ αποφεύγουμε να κάνουμε στους άλλους ό,τι δεν θέλουμε να μας κάνουν. Αυτή η συμπεριφορά λειτουργεί σαν χρυσή τομή στον αέναο κύκλο των ζωών μας.
Κατεβάζοντας λοιπόν την Ειμαρμένη μας – Κάρμα σε τυχούσα ενσάρκωση μπορούμε να συναντήσουμε τις αδελφές ψυχές, με τις οποίες έχουμε εκκρεμότητες και οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές από τη δίδυμη ψυχή μας.

Aδελφές ψυχές

Οι αδελφές ψυχές είναι άτομα που γνωρίστηκαν και συνλειτούργησαν σε προηγούμενη ενσάρκωση και τώρα ξανασυναντιόνται για ν’ αποδώσουν ή να τους αποδώσουν τα οφειλόμενα. Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργικότητος είναι η δυνατή έλξις που αισθάνονται όταν πρωτοσυναντηθούν.
Οι σύντροφοί μας ή τα παιδιά μας δεν είναι απαραίτητα αδελφές ψυχές, εκτός και αν στους παράγωγους οίκους μας υπάρχει Ανάδρομος Πλανήτης και κυρίως ο Κρόνος.
Στον 3ο οίκο ο Κρόνος Ανάδρομος φανερώνει καρμικότητα με αδελφή ή αδελφό.
Στον 4ο και 10ο οίκο καρμικότητα με τους γονείς μας.
Με τα παιδιά μας στον 5ο οίκο.
Με συναδέλφους σ’ εργασιακό επίπεδο στον 6ο οίκο.
Με σύζυγο, 2ο παιδί ή φανερούς εχθρούς στον 7ο οίκο,
και στο χώρο των φίλων, στον 11ο οίκο.

Ο άξων του 1ου και 7ου οίκου, μάλιστα αναφέρεται και σαν οίκος των παπούδων και των γιαγιάδων μας και πιθανόν να δείχνει επίσης καρμικότητα μ’ έναν από αυτούς.
Εάν η καρμικότητα δεν αφορά δικά μας άτομα ο Ανάδρομος Κρόνος μπορεί να φανερώνει έναν προηγούμενο μέντορά μας. Για να δούμε ποιος παίζει σε αυτήν τη ζωή αυτόν το ρόλο εξετάζουμε το ζώδιο, τον δεκανό και τις όψεις που σχηματίζει ο Ανάδρομος Κρόνος για να προσεγγίσουμε το άτομο βρίσκοντας το ζώδιό του, τον Ωροσκόπο του ή την δυναμικότητά του.
Στις αδελφές ψυχές ο Κρόνος είναι έντονα αποκαλυπτικός στη συναστρία καρμικών συναντήσεων. Στο Σύνθετο (Composite) κοσμόγραμμα δύο ατόμων στα οποία ψάχνουμε τη Συναστρία τους θα τον συναντήσουμε, σε Σύνοδο μόνον, με τους γρήγορους πλανήτες (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) που με τον καθένα τους, μας αποκαλύπτει τα αστρολογικά χαρακτηριστικά που τους προσδίδονται και θα είναι το άτομο που έχει τον Κρόνο αρκετά πιεστικό για μας.
Το πόσες αδελφές ψυχές θα συναντήσουμε σε αυτήν την ενσάρκωση μπορεί να φανεί και από το πόσες κάθετες

γραμμούλες ξεκινούν από τον παράμεσο και κατευθύνονται προς τη γραμμή της καρδιάς, στο χέρι μας.
Άλλη μία ενδεικτική πληροφορία καρμικότητος είναι αν ο Ήλιος, η Σελήνη ή η Αφροδίτη μας, σχηματίζουν στο γενέθλιο κοσμόγραμμά μας, σύνοδο, εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Πλούτωνα του άλλου ατόμου ή κάποιος από αυτούς, ευρισκόμενος στον 8ο οίκο μας είναι ακόμη μία ένδειξις πολλών καρμικών συναντήσεων με αδελφές ψυχές.
Υπάρχουν και αρνητικές καρμικές συναντήσεις σε αυτήν την ενσάρκωση που φανερώνουν συναντήσεις πολύ εύθραυστες, λόγω αρνητικών χειρισμών σε προηγούμενη ενσάρκωση. Αυτές είναι ανάμεσα στους ίδιους γενέθλιους πλανήτες με τον Πλούτωνα αλλά σε όψεις τετραγώνου, αντιθέσεως ή 150ο μοιρών.
Αυτές οι όψεις δείχνουν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.Αν επίσης σε δύο συναστρικά κοσμογράμματα τα οποία εξετάζονται ο Κρόνος ή ο Πλούτων οποιουδήποτε από τα δύο άτομα, σχηματίζουν αρνητικές όψεις με τους: Ήλιο, Σελήνη και Αφροδίτη του άλλου, η σχέσις έχει πολύ ένταση και το τέλος της θα είναι άσχημο, κυρίως για το άτομο που έχει καρμικές οφειλές.
Αν δεν υπάρχουν όλα όσα αναφέρθηκαν μην πέσετε στην παγίδα να θεωρήσετε άτομα, αδελφές ψυχές γιατί ίσως κάνετε λάθος.

Δίδυμες ψυχές

Οι δίδυμες ψυχές δεν πρέπει να μπερδεύονται με τις αδελφές ψυχές. Οι δίδυμες ψυχές αποτελούσαν κάποτε ερωτική ομοιογένεια (για να προσεγγίσουμε τη λέξη Έρως με την πραγματική αρχαιοελληνική της σημασία) η οποία διασπάστηκε την εποχή του
Big Bang, ενώ βρισκόταν σε πλήρη αρμονία, σε αρσενικό φορτίο {+} και θηλυκο {-}. Έχουν, κατά συνέπειαν, ένα πολύ έντονο δέσιμο γιατί η μία ψάχνει την άλλη για να ξαναβρεί την αρμονία της. Η πορεία όμως που ακολούθησαν αυτές οι δύο ψυχικές ενέργειες μετά το Big Bang είναι εντελώς διαφορετική με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο εξελίξεως και η συνάντησίς τους να είναι αδύνατη ή αν συμβεί να είναι πολύ έντονη και κυρίως για την πιο εξελιγμένη ψυχή, η οποία έχει τη δυνατότητα ν’ αναγνωρίσει το συμπληρωματικό της και πονάει γιατί δεν μπορεί να γίνει η επανένωσις. Αν όμως και οι δύο δίδυμες ψυχές βρίσκονται στο ίδιο ψυχικό, εξελικτικό επίπεδο, τότε θα ζήσουν την απόλυτη αρμονία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια μετατροπής των εμπειριών τους. Συνήθως οι Ήλιοι των Δίδυμων ψυχών βρίσκονται σε τετράγωνο και μπορεί να εκφράζονται και με το ίδιο φύλο. Αν συμβαίνει αυτό ίσως υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας και το μεγαλύτερο άτομο λειτουργεί σαν φύλακας άγγελος του μικρότερου.

Καρμικές όψεις των Δεσμών της Σελήνης.



Οι Δεσμοί της Σελήνη δεν είναι πλανητικά σώματα, αλλά αστρικά σημεία. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο όπου η Σελήνη περνάει από τον Νότο του ισημερινού στο Βορρά τεμνόμενη από την εκλειπτική της Γης, ενώ  ο Νότιος Δεσμός είναι το σημείο όπου η Σελήνη τέμνεται στον Νότο.
Η κίνησις των δεσμών είναι πάντα οπισθόδρομη δηλαδή ξεκινά από το ζώδιο του Κριού, εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων, συνεχίζει στο ζώδιο του Υδροχόου κ.λπ. και παραμένει σε κάθε ζώδιο ενάμισυ χρόνο. Για να πραγματοποιηθεί η πλήρης περιστροφή της, χρειάζονται 19 χρόνια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον κύκλο του Μέτωνος. Όταν η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος συμπέσουν με αυτήν την πορεία, δημιουργούνται οι εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης.
Στην Καρμική Αστρολογία, ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύουν τα σημεία συνδέσεως μεταξύ τής προηγούμενης και της παρούσας ενσαρκώσεως. Ο Βόρειος Δεσμός φανερώνει τις εμπειρίες που πρέπει να προσεγγίσουμε, ενώ ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει τις εμπειρίες από προηγούμενες ζωές τις οποίες πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε, ώστε η ψυχή μας να μπορέσει να εξελιχθεί.
Για να βρούμε την καρμικότητα των Δεσμών σε μία Συναστρία και να μπορούμε να έχουμε μία σαφή εικόνα των επιτεύξεων των ατόμων εργαζόμαστε ως εξής:
Έστω δύο κοσμογράμματα:
Στο πρώτο κοσμόγραμμα ο Νότιος Δεσμός του ατόμου βρίσκεται στην Παρθένο στις 11ο  μοίρες και 42΄ πρώτα λεπτά. Απέχει λοιπόν από τον Ερμή του
στο κοσμόγραμμά του,  που είναι κυβερνήτης του και βρίσκεται στις 20ο μοίρες και 12΄πρώτα λεπτά του Καρκίνου, 51ο μοίρες και 30΄ πρώτα λεπτά (Επτάγωνο).
Η όψις των μοιρών αυτών μας αναφέρει έμμεσα τον 5ο οίκο (2) οπότε το άτομο έχει φέρει από προηγούμενη ενσάρκωση δημιουργικότητα, ρομαντισμό, παιδικότητα, επίδειξη αθωότητος, κατασκευαστική ικανότητα, πρωτοτυπία στη δράση και σχέδια παιχνιδιού.
Ο Βόρειος Δεσμός του βρίσκεται αντιδιαμετρικά στις 11ο  μοίρες και 42΄πρώτα λεπτά των Ιχθύων και απέχει από τον κυβερνήτη του, τον Ποσειδώνα, ο οποίος βρίσκεται στις 16ο μοίρες και 45΄ πρώτα λεπτά του Ζυγού, 144ο μοίρες και 57΄ πρώτα λεπτά (Διπλό Πεντάγωνο
BiQuintile).
Έχει έρθει λοιπόν να βιώσει αντεστραμμένο τον 8ο οίκο του και με διπλή ένταση τον 3ο οίκο του. Έχει να μάθει την αναδόμησή του χαρακτήρα του, τη μοιραία ανανέωσή του, την διανοητική αντιμετώπιση των καταστάσεων, τη νοητικότητα, να μάθει να παίρνει γρήγορες και λογικές αποφάσεις, να κάνει διακριτικές κινήσεις, να προσπαθήσει να συνθέσει ψυχολογικά τις απόψεις του και να προβληματιστεί σχετικά με το απόκρυφο.
Στο δεύτερο κοσμόγραμμα το άτομο έχει το Νότιο Δεσμό του στον Ζυγό, στις 27ο μοίρες και 23΄ πρώτα λεπτά και την Αφροδίτη του που είναι κυβερνήτης του στις 18ο μοίρες και 30΄ πρώτα λεπτά του Υδροχόου. Η απόστασή τους είναι 111ο μοίρες και 7΄ πρώτα λεπτά. Το άτομο λοιπόν έχει φέρει από προηγούμενη ενσάρκωση αντεστραμμένο 3ο οίκο και τεταμένο 8ο δηλαδή νοητική παρόρμηση, ισχυρή ένταση, κυμαινόμενη επικοινωνία, αντικειμενική λογική, έμμεσες τακτικές, επιρροή οικογένειας, ασυνήθιστη σύλληψη αξιών και μεταφυσικών εννοιών.
Αυτά επειδή είναι στον Νότιο Δεσμό του ξέρει να τα χειρίζεται και γίνεται έμμεσα συμβουλάτορας του πρώτου ατόμου γιατί το πρώτο άτομο έμμεσα έχει να βιώσει τους ίδιους οίκους, όπως είδαμε πριν, σε αυτήν την ενσάρκωση.
Ο Βόρειος Δεσμός του ατόμου επίσης είναι στον Κριό, αντιδιαμετρικά, στις  27ο μοίρες και 23΄ πρώτα λεπτά και έχει κυβερνήτη τον Άρη ο οποίος βρίσκεται στις 7ο και 27΄ πρώτα λεπτά των Ιχθύων. Η διαφορά, σε μοίρες, των δύο, Βόρειου  Δεσμού και Άρεως, είναι 49ο μοίρες και 56΄ πρώτα λεπτά. Άρα αυτό το άτομο ήρθε να βιώσει 5ο οίκο που το προηγούμενο τον έχει στον Νότιο Δεσμό του και τον γνωρίζει. Όποτε μπορεί το πρώτο άτομο να διδάξει στο δεύτερο άτομο δημιουργικότητα, ρομαντισμό, παιδικότητα, επίδειξη αθωότητος, κατασκευαστική ικανότητα, πρωτοτυπία στη δράση και σχέδια παιχνιδιού. Όποια μορφή και να έχει αυτή η σχέσις έχει μέσα της τη δυνατότητα να εξελίξει και τα δύο άτομα. Βέβαια το αν το καταφέρουν ή όχι φαίνεται από το μεσοδιάστημα των δύο Βόρειων Δεσμών τους. Η απόστασις των Βόρειων Δεσμών τους είναι 45ο μοίρες και 41΄ πρώτα λεπτά, που φανερώνουν ότι η σχέσις τους θα έχει τις ιδιότητες του 6ου οίκου, δηλαδή και οι δύο θα έχουν εργασιακή υπευθυνότητα, θα είναι προσανατολισμένοι στην προσφορά υπηρεσιών, θα διαμορφώνουν μεθοδολογία, θα θερίζουν καρπούς, θα επιτύχουν καλλιέργεια, ανάπτυξη, τεχνική ακρίβεια, πρακτικότητα και θα υπάρχει η αίσθησις του καθήκοντος.
Για να δούμε αν αυτά μπορεί να ισχύσουν η επόμενη κίνησις είναι να βρούμε το μεσοδιάστημα των Βόρειων δεσμών τους, το οποίο είναι 22ο μοίρες και 50΄ πρώτα λεπτά. Αφαιρώ από τις 27ο  μοίρες και 23΄ πρώτα λεπτά του Κριού τις 22ο μοίρες και 50΄ πρώτα λεπτά και μου μένουν 4ο μοίρες και 33΄ πρώτα λεπτά, οι οποίες μου δίνουν, σαν μεσοδιάστημα, την 4ο - 5ο μοίρα του Κριού, η οποία είναι μοίρα της αβεβαιότητος και του κινδύνου αρχικά, αλλά της τελικής επιτυχίας. (3)
Η δύναμις του χαρακτήρα και των δύο λοιπόν θα τους βοηθήσει να βρουν τις κλίσεις τους, παρ’ όλες τις αρχικές δυσκολίες που μοιάζουν ανυπέρβλητες.

(Εάν παρουσιαστεί από συνάδελφο η έρευνα πρέπει ν'  αναφερθεί τ' όνομά μου γιατί έχω τα πνευματικά της δικαιώματα).

Ένα δεύτερο σημείο για να προσεγγίσουμε την βατότητα μίας συναστρικής σχέσεως είναι να δούμε αν στο αρσενικό κοσμόγραμμα οι πλανήτες:
Σελήνη (σύντροφος),
Αφροδίτη (ερωμένη)  και
Ποσειδών (εναρμόνησις ασχολιών)
συνάδουν με το ζώδιο, τον ωροσκόπο ή την δυναμικότητα της γυναίκας για την οποία εξετάζουμε στο ανδρικό κοσμόγραμμα, τη συναστρία. 


Στο γυναικείο κοσμόγραμμα εξετάζουμε:

τον Ήλιο (σύντροφο), 
τον ΄Αρη (εραστή) και 
τον Ουρανό (εναρμονιστή ασχολιών) 
αν συμπίπτουν με το ζώδιο, τον ωροσκόπο ή τη δυναμικότητα, του άνδρα. Αυτή η έρευνα δεν ισχύει μόνον για σχέσεις συντροφικότητος ή γάμου αλλά και συνεργασιών.

Ο πλανήτης ανιχνευτής
Ο πλανήτης «ανιχνευτής» είναι αυτός που βρίσκεται πριν από τον Ήλιο του ατόμου και εάν θέλουμε να εξετάσουμε γενικά τις ιδιαιτερότητες του συντρόφου μας είναι ο πλανήτης που τον χαρακτηρίζει κι εκφράζει τις γενικές ιδιότητες του, ανεξάρτητα από τις όψεις του κοσμογράμματός του.
Όσοι και όσες λοιπόν δεν ξέρετε καλά αστρολογία μπορείτε να εμπιστευτείτε τον πλανήτη ανιχνευτή γιατί είναι σίγουρο ότι δεν θα σας προδώσει, σε μεγάλο βαθμό.



O Πλανήτης Χορευτής

Εκτός από τον πλανήτη ανιχνευτή του άλλου ατόμου, μπορούμε από το δικό μας κοσμόγραμμα να δούμε ποιος τύπος ατόμου μάς συναρπάζει. Αυτό το φανερώνει ο πλανήτης «χορευτής», αν θέλουμε να μεταχειριστούμε την αναφορά του Πλάτωνος σε αυτόν:

[...κα οτω καθ’καστον θεόν, ο καστος ν χορευτής, κενον τιμν τε κα μιμούμενος ες τ δυνατν ζ... κα τούτ τ τρόπ πρός τε τος ρωμένους κα τος λλους μιλε τε κα προσφέρεται...]

«…κάθε θεό, για τον οποίο καθένας μας είναι χορευτής του, ας τον τιμά κι ας τον μιμείται όσο το δυνατόν στη ζωή του... και με αυτόν τον τρόπο να φέρεται προς αυτούς που αγαπά και προς τους ομοίους του…» (Πλάτων, Φαίδρος
 252d).



Ο πλανήτης – χορευτής είναι ο πρώτος πλανήτης μετά τον Ήλιο σ’ ένα γυναικείο κοσμόγραμμα και ο πρώτος πλανήτης μετά τη Σελήνη σ’ ένα ανδρικό. Όπως ο πλανήτης ανιχνευτής μας δίνει δικά μας χαρακτηριστικά έτσι και ο οδηγός του Ήλιου ή της Σελήνης μας, μας δίνει ακριβή πληροφορία του τί θέλουμε να βρούμε και ποια χαρακτηριστικά ατόμων μας συναρπάζουν.

Ας ολοκληρώσουμε τον πλανήτη – χορευτή μ’ ένα ακόμη απόσπασμα από τον Πλατωνικό Φαίδρο (252 – a), και σας συμβουλεύω να διαβάσετε όλο το απόσπασμα από το 252 έως το 254:



«...θεν δ κοσα εναι οκ πολείπεται,

οδέ τινα το καλο περ πλείονος ποιεται,

λλ μητέρων τε κα δελφν κα ταίρων πάντων

λέλησται, κα οσίας δι’ μέλειαν πολλυμένης

παρ’ οδν τίθεται, νομίμων δ κα εσχημόνων,

ος δ πρ το καλλωπίζετο, πάντων καταφρονήσασα

δουλεύειν τοίμη κα κοιμσθαι που ν ἐᾷ τις

γγυτάτ το πόθου· πρς γρ τ σέβεσθαι τν τ

κάλλος χοντα ατρν ηρηκε μόνον τν μεγίστων πόνων.»





Από τότε λοιπόν [η ψυχή] δεν αποχωρίζεται - όσο εξαρτάται
από τη θέλησή της - τον ωραίο (δηλαδή τον χορευτή), ούτε βάζει κανέναν άλλον ψηλότερα απ' αυτόν, αλλά  ξεχνά
μητέρες και αδέρφια και φίλους, αμελεί την περιουσία
της και δεν τη νοιάζει  η απώλειά της, περιφρονεί τα ήθη και τους τρόπους, για τα οποία πριν ήταν περήφανη, και είναι έτοιμη να γίνει δούλη και να κοιμάται όσο πιο κοντά την αφήνουν σ' εκείνον που ποθεί. Γιατί, εκτός από το ότι λατρεύει αυτόν που έχει το κάλλος, βρήκε  το
μοναδικό γιατρό των μεγαλύτερων πόνων.

Η Ήρα (Juno) στη συναστρία



Ζώνη αστεροειδών
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν αποδώσει στην Ήρα την κυβέρνηση του γάμου και την είχαν προστάτιδά του αλλά ο Karl Jung στα τέσσερα αρχέτυπά του την τοποθετεί στη θέση της ερωμένης.
Όποια όμως αναφορά και να δεχθούμε ο αστεροειδής Ήρα ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Άρεως και του Διός, στη ζώνη των Αστεροειδών, είναι πολύ σημαντικός στις συναστρικές σχέσεις και παίζει σοβαρό ρόλο στη δόμηση ενός γάμου.
Πολύ σημαντικές είναι οι όψεις Συνόδου της Ήρας, της γυναίκας, σ’ ένα ανδρικό κοσμόγραμμα με τη Σελήνη του και την Αφροδίτη του, ενώ σε γυναικείο κοσμόγραμμα, με τον Ήλιο και τον Άρη του ανδρός. Οι Σύνοδοι με τον Ήλιο και τη Σελήνη δείχνουν την τυπική ένωση των ατόμων, ενώ η Σύνοδος της  Ήρας με την Αφροδίτη και τον Άρη τη σεξουαλική σχέση μέσα στο γάμο.
Ήρα
Μπορεί όμως οι παραπάνω πλανήτες να μην σχηματίζουν Σύνοδο με την Ήρα, αλλά θετικές όψεις δηλαδή, εξάγωνο και τρίγωνο. Οι όψεις αυτές δίνουν διάρκεια στον γάμο, ενώ οι αρνητικές, (τετράγωνα, αντιθέσεις και Κβίνκουξ), την ένταση και τον χωρισμό.(4)




Ο Χείρων στη συναστρία



Κένταυρος


Ο Χείρων είναι ένας αστεροειδής ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό, που συμπίπτει με την μυθολογική αναφορά της γεννήσεώς του.
Είναι ένας κένταυρος που ανακαλύφθηκε το 1977 από τον
Charles T. Kowal. Ήταν το πρώτο γνωστό μέλος σε μία καινούργια κατηγορία αντικειμένων, γνωστά και ως "κένταυροι". Αν και αρχικά είχε ταξινομηθεί ως αστεροειδής, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι παρουσιάζει την τυπική συμπεριφορά ενός κομήτη. Τώρα ταξινομείται ως και τα δύο κι έτσι έχει και προσδιορισμό κομήτη.

Όταν ο Χείρων είναι σε Σύνοδο με οποιονδήποτε πλανήτη του άλλου ατόμου, δημιουργεί αμοιβαία έλξη στα άτομα, τη συναστρία των οποίων εξετάζουμε. Βέβαια η έλξις θα είναι ανάλογη του πλανήτη: ταύτισις των «θέλω» με Ήλιο, σεξουαλικότητα με Άρη και Αφροδίτη, καλή επικοινωνία με Ερμή κ.λπ. Στη σύνοδο παίρνουμε την πληροφορία ότι τα άτομα βρίσκονται κυρίως σε πνευματικό συντονισμό σαν να είναι αδελφές ψυχές, με κύριο καθοδηγητή αυτόν που έχει τον Χείρωνα. Οι Αντιθέσεις με τον Χείρωνα δείχνουν ανταλλαγή ποιοτήτων ή και πολλές φορές ανταγωνισμό, τα τετράγωνα άλλοτε συμπάθεια και άλλοτε αντιπάθεια, ενώ τα τρίγωνα και τα εξάγωνα είναι χαλαρές όψεις.

Μαύρη Σελήνη (Black Moon)


Μαύρη Σελήνη
ονομάζουμε το άδειο εστιακό κέντρο της Σελήνης στην εκλειπτική περιφορά της γύρω από τη Γη μας.



Η σύνοδος της Μαύρης Σελήνης με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον Άρη δημιουργεί μεγάλη σεξουαλική έλξη και πάθος, με αποτέλεσμα αυτή η σχέσις να γίνεται μοιραία και έντονα καρμική με μία έλξη, τόσο έντονη, που υπνωτίζει. Το άτομο που έχει τη Μαύρη Σελήνη σε Σύνοδο με τους πλανήτες του άλλου ατόμου είναι αυτό που έρχεται να πληρώσει κάποιο καρμικό χρέος, πολλές φορές καταστροφικό.
Η αντίθεσις όμως της Μαύρης Σελήνης με τους συγκεκριμένους πλανήτες ελευθερώνει σεξουαλικό μαγνητισμό και είναι πιο δύσκολη από τη Σύνοδο. Προσοχή λοιπόν στη Σύνοδο και την Αντίθεση της
Lilith του άλλου και της δικής μας, στη Συναστρία.





Παραπομπές


(1) Για περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο μου "Φαέθων και Προζερπίνη" των εκδόσεων Ηλίανθος (αφιλοκερδώς προσφερθέν).

(2) Για περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο "Όψεις πλανητών" των: Ευγενίας Σούρδη - Καραμηνά Περικλή / Εκδόσεις Ηλίανθος
(αφιλοκερδώς προσφερθέν).





(3) 360ο μοίρες του Ζωδιακού Κύκλου - Εκδόσεις Ηλίανθος


(4)
Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο «Αστεροειδείς Έρως Ψυχή Σαπφώ» που έχω γράψει με την κ. Λίλιαν Σίμου και τον κ. Καραμηνά Περικλής σε εκδόσεις Ηλίανθος, το οποίο αναφέρεται διεξοδικά για την Ήρα.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου