Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ


Οπισθόφυλλο βιβλίου

Αυτό το βιβλίο είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τους μελετητές της Αστρολογίας, όσα χρόνια και αν έχουν ασχοληθεί μαζί της, γιατί οι πληροφορίες που παρέχει είναι διαχρονικές και έχουν σχέση με τις ερμηνείες των ζωδιακών μοιρών ενός κοσμογράμματος είτε αυτές αφορούν συμπεριφορές της καθημερινής ζωής είτε ψυχικές επιρροές επάνω στα γεγονότα, ώστε να μπορέσουμε, φιλοσοφώντας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που πιθανόν μας τυχαίνουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο. Έτσι μπορούμε να γίνουμε γνώστες περισσότερων αστρολογικών πληροφοριών στα υπό εξέταση κοσμογράμματα είτε αυτά αφορούν εμάς είτε άλλα άτομα του περιβάλλοντός μας.
Οι αναφορές των ζωδιακών μοιρών που περιλαμβάνονται ανήκουν στους πολύ γνωστούς αστρολόγους Sepharial (Walter Gorn Old), Charubel (John Thomas) και Marc Edmund Jones. Υπάρχει και ένας κατάλογος για τις λεγόμενες Θηβαϊκές μοίρες, οι οποίες αναφέρεται ότι υπήρχαν σε ορισμένα αστρολογικά εγχειρίδια, αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη τους. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη των Θηβαϊκών μοιρών εκτός από τις ερμηνείες των 360ο μοιρών περιλαμβάνει και ερμηνεία των Δεκανών των ζωδίων.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016



Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του  ουρανού όπως εμφανίζεται σε  εμάς οι οποίοι βρισκόμαστε επάνω στην επιφάνεια της Γης.
Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάσις»
επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει την φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνησις στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνησις μηδενίζεται και αντιστρέφεται.
Εξ ίσου ορθό ετυμολογικώς είναι και το συνώνυμο «ηλιοτρόπιο». Με την ευρύτερη σημασία, ο όρος «ηλιοστάσιο» σημαίνει και την ημέρα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.