Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αστρολογική ερμηνεία Εκλείψεων (Έρευνα)



Αφού κατανοήσαμε τα είδη των Ηλιακών και Σεληνιακών Εκλείψεων και τους κύκλους Saros από τις προηγούμενες αναρτήσεις στο Φερόλβιο θ’αναφερθώ, στη συνέχεια, στο πώς οι συγκεκριμένες εκλείψεις λειτουργούν αστρολογικά σ’ ένα κοσμόγραμμα. 
Αστρολογική σημασία δίναμε, μέχρι τώρα, σε δύο είδη εκλείψεων: 
Α) στις προγενέθλιες οι οποίες είχαν συμβεί πριν τη γέννησή μας και 
Β) στις εκλείψεις της χρονιάς ή όπως αλλιώς τις ονομάζουμε transits οι οποίες ενεργοποιούν το κοσμόγραμμά μας κάθε φορά που συμβαίνουν. 
Γ) Η έρευνά μου αφορά ένα τρίτο είδος εκλείψεων οι οποίες ενεργοποιούν το κοσμόγραμμά μας μετά τη γέννησή μας και σε διάρκεια επταετίας, εάν βέβαια τύχει να συμβούν στα έτη της ζωής μας που ακολουθούν τη γέννησή μας και τις οποίες στο εξής ονομάζω μεταγενέθλιες, οι οποίες δεν έχουν καμμία ομοιότητα με τις transits εκλείψεις. 


Και αρχίζω με τις προγενέθλιες. 

Προγενέθλιες ονομάζονται οι εκλείψεις που συμβαίνουν πριν τη γέννησή μας

Επειδή στο άρθρο μου για τους κύκλους Saros αναφέρεται ο Μετωνικός κύκλος, με τον οποίο ενεργοποιούνται οι προγενέθλιες εκλείψεις, θα τον μεταφέρω και σε αυτό το άρθρο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε όσο καλλίτερα γίνεται τις προγενέθλιες εκλείψεις. 

Ο Μετωνικός κύκλος προκύπτει από τη στενή ισοτιμία 19 ετών με 235 σεληνιακούς μήνες. Αντιπροσωπεύει την επιστροφή της Σελήνης στην ίδια φάση και στην ίδια ημερομηνία του έτους. 
Με το κλείσιμο του κύκλου ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη επιστρέφουν περίπου στους ίδιους σχετικούς προσανατολισμούς. 
Αυτό συνάδει με το να επαναλαμβάνονται οι ίδιες εκλείψεις κάθε 19 χρόνια στις ίδιες περίπου ζωδιακές μοίρες, άρα και στους ίδιους οίκους του κοσμογράμματός μας
Εάν, λοιπόν, υπάρχουν προγενέθλιες εκλείψεις στο κοσμόγραμμα θα ενεργοποιούνται κάθε 19 χρόνια και οι δύο, στον άξονά τους των αντιδιαμετρικών ζωδίων και σε μία περίοδο 9½ ετών μόνο στον ένα άξονα

Ονομάστηκε Μετωνικός κύκλος γιατί πρώτος ο Μέτων ή Μήτων, ένας αστρονόμος Αθηναίος,το 432 π.Χ. τον ανακάλυψε και προέβλεψε με ακρίβεια και την έκλειψη που ακολούθησε. Ο Ρωμαίος Σιντέκας τον παρουσίασε ξανά το 383 π.Χ. 

Πώς όμως θα δούμε εάν στο κοσμόγραμμά μας υπάρχει προγενέθλια έκλειψη; 

Μέχρι τώρα πηγαίναμε στις Αστρολογικές εφημερίδες του Νηλ Μίκελσεν και θέταμε οποιοδήποτε «πακέτο» εκλείψεων παρουσιαζόταν πριν τη γέννησή μας, σαν προγενέθλιες εκλείψεις. Αναφέρω τη λέξη «πακέτο» γιατί οι εκλείψεις είναι πάντοτε ή δύο (μία Ηλιακή και μία Σεληνιακή) ή τρεις (2 Σεληνιακές και μία Ηλιακή).
Το πακέτο των τριών εκλείψεων συμβαίνει όταν ο Βόρειος Δεσμός οριακά αλλάζει ζώδιο, περίπου κάθε 1½ χρόνο. 
Αυτή η αναζήτηση για τις προγενέθλιες εκλείψεις, με την έρευνά μου, τροποποιείται και λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, σαν προγενέθλιες εκλείψεις, τις εκλείψεις που έχουν συμβεί έναν μήνα ακριβώς πριν τη γέννησή μας. 

 Πού θα τις βρούμε όμως; 

Θα πάμε στις αστρολογικές εφημερίδες του Νηλ Μίκελσεν, στο έτος, στο μήνα και στην ημερομηνία που γεννηθήκαμε και θα κυττάξουμε στο πέμπτο χώρισμα του κάτω μέρους της σελίδας στο οποίο υπάρχουν οι φάσεις της Σελήνης εάν δείχνουν έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης σε ημερομηνίες πριν τη γέννησή μας τον ίδιο μήνα ή ένα μήνα πριν τη γέννησή μας. 
Ακόμη και εάν υπάρχει μία έκλειψη στην αρχή του προηγούμενου μήνα παίρνουμε και την έκλειψη η οποία προηγείται και ας είναι δύο μήνες πριν.

Π.χ. εάν έχουμε γεννηθεί στις 25 Ιουνίου 1958 και πάμε στις εφημερίδες θα δούμε ότι τον προηγούμενο μήνα που είναι ο Μάιος υπάρχει στις 3 του μήνα Σεληνιακή έκλειψη. Δεν θα σημειώσουμε μόνον αυτή την έκλειψη στο κοσμόγραμμά μας αλλά θα συμπεριλάβουμε και τις δύο προηγούμενες οι οποίες διαδραματίζονται τον Απρίλιο, η μία Ηλιακή στις 19 Απριλίου και η προηγούμενη, Σεληνιακή, στις 4 Απριλίου. Εάν ανακαλύψουμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν προγενέθλιες εκλείψεις τις σημειώνουμε στους οίκους του γενέθλιου κοσμογράμματός μας και από κει και πέρα θα γνωρίζουμε ότι κάθε 9½ ή 19 χρόνια οι οίκοι αυτοί θα ενεργοποιούνται και θα μας δημιουργούν γεγονότα χωρίς αυτά ν’ αναφέρονται στα υπόλοιπα προοδευτικά συστήματα. 
Η προσοχή μας θα επικεντρώνεται κυρίως στα 9½ χρόνια για να παρακολουθούμε ποιος από τους δύο άξονες των οίκων ενεργοποιείται, ενώ αντιθέτως στα 19 χρόνια θα ενεργοποιούνται και οι δύο αξονικοί οίκοι. 
Τα γεγονότα, βέβαια, που θα δημιουργούνται θα συνάδουν με τις ενέργειές μας γι’ αυτό η αστρολογική συμβουλή μου, όταν ενεργοποιείται αυτός ο άξονας ή το ένα μέρος αυτού, είναι να μην προβαίνουμε εμείς σε κινήσεις αλλά να περιμένουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνον τα γεγονότα που θα μας προβάλλουν οι άλλοι, χωρίς ν’ αναφερόμαστε σε παρελθούσες καταστάσεις ή σε επί πλέον συζητήσεις. 
Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπερβούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τον άξονα των προγενέθλιων εκλείψεών μας. 

Transits εκλείψεις 

Transits εκλείψεις ονομάζονται οι εκλείψεις που συμβαίνουν αυτή την περίοδο και ενεργοποιούν όλα τα κοσμογράμματα. 

Αυτό το διάστημα, στις 20 Μαΐου και στις 4 Ιουνίου είχαμε και έχουμε εκλείψεις: 

Α) στις 20 Μαΐου Ηλιακή έκλειψη στις 0:21 μοίρες των Διδύμων αρκετά σοβαρή γιατί ήταν Δακτυλιοειδής (Annular). 
Όπως γνωρίζουμε από το προηγούμενο άρθρο για τα είδη των εκλείψεων, κρύβεται ο ηλιακός δίσκος αλλά φαίνεται το φωτεινό στεφάνι του. Ο κώνος της ήταν κυρίως ορατός στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στον Ειρηνικό Ωκεανό και στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ανήκε στον 128 κύκλο Saros και η διάρκειά της ήταν 05΄ πρώτα λεπτά και 46΄΄ δεύτερα. Η ανώτερη διάρκεια μίας ηλιακής εκλείψεως είναι 07΄πρώτα λεπτά και 30΄΄ δεύτερα. 
Τα γεγονότα που προκάλεσε στο κοσμόγραμμά μας αυτή η ηλιακή έκλειψη, αν η έκλειψη ενεργοποίησε εκτός από τον οίκο μας και πλανήτη θα έχουν διάρκεια 5 χρόνια και 9 μήνες, γιατί κάθε πρώτο λεπτό της ηλιακής εκλείψεως αντιστοιχεί σε ένα χρόνο γεγονότων. 
Η ανοχή που έχει οποιαδήποτε έκλειψη στην όψη της με πλανήτη είναι ± 5 μοίρες. 
Το ίδιο θα συμβεί και στις χώρες, από τις οποίες ήταν ορατή, στο κοσμόγραμμά τους. 
Επειδή όμως ήταν Δακτυλιοειδής (Annular) τα γεγονότα θα μπορούμε να τα χειριστούμε γιατί σε Δακτυλιοειδή έκλειψη (Annular) «υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ»

Ας δούμε και τη συμπεριφορά των υπόλοιπων εκλείψεων: 

1) Η Ολική έκλειψη Ηλίου (Total) έχει μεγάλες δυσκολίες στους χειρισμούς της γιατί φέρνει μεγάλες ανατροπές γεγονότων και μας καλεί να τις αντιμετωπίσουμε. 
2) Τα γεγονότα της Μερικής εκλείψεως (Partial) δεν είναι πολύ σοβαρά και όταν η έκλειψη είναι ορατή σε κάποιο μέρος του διαστήματος όπως είδαμε στο Α΄μέρος των εκλείψεων δηλαδή είναι Ολική (Total) ή Μερική (Partial) αλλά (non Central) θα συμβούν γεγονότα όχι σε μας αλλά στο περιβάλλον μας, τα οποία θα μας επηρεάσουν έμμεσα. 

Β) Στις 4 Ιουνίου η έκλειψη είναι Μερική Σεληνιακή (Partial). Θα γίνει στις 14 μοίρες και 14΄του Τοξότη και θα είναι ορατή στην Ασία, στην Αυστραλία, στον Ειρηνικό και στην Αμερική. 
Θ' ανήκει στον 140 κύκλο Saros και θα διαρκέσει 2 ώρες και 8΄πρώτα λεπτά. 
Η διάρκεια των γεγονότων αυτής της σεληνιακής έκλειψης θα διαρκέσει 128 μήνες (1΄πρώτο λεπτό = 1 μήνας). Επειδή είναι Μερική (Partial) τα συναισθηματικά γεγονότα δεν θα είναι τόσο έντονα, γιατί η Σεληνιακή έκλειψη δημιουργεί συναισθηματικές εντάσεις και είναι πιο σοβαρή από την Ηλιακή η οποία φέρνει την επίλυση των συναισθηματικών προβλημάτων της Σεληνιακής εκλείψεως, οπότε η ένταση εκτονώνεται. 
Κι εδώ η ανοχή στο γενέθλιο κοσμόγραμμα είναι ± 5 μοίρες  όταν ενεργοποιεί πλανήτη. 
Και στις δύο εκλείψεις ενεργοποιούνται στο κοσμόγραμμα δύο αντιδιαμετρικοί οίκοι. Φωτίζονται και μας ειδοποιούν ότι πρέπει ν’ ασχοληθούμε μαζί τους και να τακτοποιήσουμε τις τυχόν εκκρεμότητες που υπάρχουν γιατί μετά από 1½ χρόνο, όταν μεταφερθεί ο άξονας των εκλείψεων στους καινούργιους προς τα πίσω αντιδιαμετρικούς οίκους η μη ρύθμιση των προηγούμενων εκκρεμοτήτων θα μεταφερθεί σε αυτούς και μετά από 9½ χρόνια όταν θελήσουμε να ξανασχοληθούμε μαζί τους θα δούμε ότι οι εκκρεμότητες που αφήσαμε έχουν συσσωρευθεί και απαιτούν πολύ περισσότερη πλεόν προσπάθεια για να τακτοποιηθούν, κουβαλώντας και τις εκκρεμότητες των υπόλοιπων οίκων επάνω στα θέματα που ενεργοποιούσαν και ήταν σχετικά με τις εκκρεμότητες. 
Για να γίνω περισσότερο κατανοητή παρουσιάζω ένα χάρτη οίκων ο οποίος αναφέρει περίπου και τί αντιπροσωπεύει ο κάθε οίκος για εσάς που διαβάζετε για πρώτη φορά ένα αστρολογικό άρθρο. 



Από πέρυσι οι εκλείψεις ενεργοποιούσαν τον άξονα Τοξότη – Διδύμων με αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο χάρτη να ευαισθητοποιούν τους 3ο και 9ο οίκο. 
Τί θα έπρεπε να τακτοποιήσει το άτομο που θα είχε το συγκεκριμένο κοσμόγραμμα; 
Εκκρεμότητες που πιθανόν είχε με έγγραφα, αδέλφια, δημοσιεύσεις, ταξίδια (3ος οίκος) σε σχέση με την επέκτασή του επάνω σε αυτά, με νομικά θέματα και με δημόσιες υπηρεσίες (9ος οίκος) γιατί αν δεν τις τακτοποιήσει οι επόμενοι οίκοι που θα ενεργοποιηθούν άμεσα τον επόμενο 1½ χρόνο από τις transits εκλείψεις θα ενεργοποιήσουν τους 2ο και 8ο οίκο λόγω του ότι οι Δεσμοί της Σελήνης ακολουθούν δεξιόστροφη πορεία μετακινούμενοι 0 μοίρες και 3΄πρώτα λεπτά κάθε μέρα προς τα πίσω μέσα στο ζωδιακό κύκλο. 
Έτσι πιθανές χρηματικές εκκρεμότητες που αφορούσαν τα συγκεκριμένα θέματα θα βγουν μπροστά του και θα δυσκολευθεί πολύ να τις ολοκληρώσει, επειδή θα έχουν μείνει ατακτοποίητες οι προηγούμενες υποχρεώσεις του. 
Αν και στον επόμενο άξονα των 2ου και 8ου οίκου δεν τις επιλύσει τότε μετά από 1½ χρόνο θα έχει προβλήματα ο ίδιος, οι συνεργάτες του ή η/ο σύντροφός του γιατί ο προβληματισμός θα αφορά πλέον τους 1ο και 7ο οίκο του κοσμογράμματός του. 
Έτσι κάποιες φορές επιμηκύνονται τα προβλήματά μας και παρουσιάζουν μεγαλύτερο προβληματισμό στην επίλυσή τους. 

Κάθε φορά, λοιπόν, που ο άξονας των εκλείψεων ενεργοποιεί οίκους πρέπει να φροντίζουμε να τακτοποιούνται οι εκκρεμότητές τους. 

Μεταγενέθλιες εκλείψεις 

Αρκετοί αστρολόγοι ψάχνουν τις προγενέθλιες εκλείψεις όχι τον ίδιο μήνα της γεννήσεώς μας ή τον προηγούμενο αλλά πολύ πιο πριν. Τοποθέτησα, όμως τον περιορισμό στον προηγούμενο μήνα όπως είδαμε πριν, στις προγενέθλιες εκλείψεις γιατί κάποια γεγονότα της ζωής μου έπαιξαν ανεξάρτητα από προοδευτικά συστήματα και με προβλημάτισαν. Θέλησα, μάλιστα να ελέγξω και κοσμογράμματα δικών μου ατόμων και σ’ένα μεγάλο ποσοστό τ’ αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά. Σχεδόν, οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής μου και της ζωής τους έπαιξαν με τις μεταγενέθλιες εκλείψεις. 
Ο χρονικός περιορισμός, λοιπόν, του ενός μήνα, των προγενέθλιων εκλείψεων κρίθηκε εντελώς απαραίτητος και δεν μπορώ πλέον να τον υπερβώ. 
Ένας άλλος λόγος που με έπεισε επίσης «για του λόγου το αληθές» είναι ότι οι γιατροί μπορούν να κάνουν κάποια έκτρωση όπως όλοι/ες γνωρίζουμε τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη σύλληψη του εμβρύου γιατί μέχρι τον τρίτο μήνα δεν έχει αρχίσει να δημιουργείται το έμβρυο. 
Σε μεταφυσικό επίπεδο πιθανολογούμε ότι όταν η μητέρα αισθάνεται για πρώτη φορά μέσα της το έμβρυο να «κλωτσά» τότε ίσως ενσωματώνεται για πρώτη φορά η ψυχή στο έμβρυο κάνοντας την πρώτη επαφή της με τον οργανισμό, ο οποίος θα γεννηθεί και θα της δώσει τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί. 
Άρα οποιαδήποτε προγενέθλια έκλειψη έχει λάβει χώρα πολύ μακριά από την ημερομηνία γεννήσεως ίσως παρουσιάζει γεγονότα της κυήσεως και όχι του εμβρύου, γιατί όπως γνωρίζουμε ο ένας κύκλος των εκλείψεων από τον άλλο απέχει 169 ημέρες, δηλαδή περίπου 6 μήνες και ίσως να μην έχει γίνει τότε – δηλαδή στον προηγούμενο άξονα των εκλείψεων - ενσωμάτωση της νέας ψυχής στο σώμα. Αυτή είναι σκέψη που τις μεταφυσικές της προεκτἀσεις μπορείτε – αν δεν συμφωνείτε – να μην την αποδεχθείτε. 

Η διαδικασία για να δούμε εάν έχουμε μεταγενέθλιες εκλείψεις είναι η εξής: 

Πηγαίνουμε, πάλι στις αστρολογικές εφημερίδες του Νηλ Μίκελσεν και βρίσκουμε την ημερομηνία και το έτος γεννήσεώς μας. Κυττάζουμε πάλι στο πέμπτο χώρισμα του κάτω μέρους της σελίδας στο οποίο υπάρχουν οι φάσεις της Σελήνης και προσέχουμε εάν, μετά την ημερομηνία γεννήσεώς μας, δείχνουν έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης. 
Επειδή κάθε σεληνιακή φάση διαρκεί 7 ημέρες - δηλαδή από τη Νέα Σελήνη έως το Πρώτο τέταρτο 7 ημέρες, από το πρώτο τέταρτο έως την Πανσέληνο 7 ημέρες, από την Πανσέληνο έως το τελευταίο τέταρτο 7 ημέρες και από το τελευταίο τέταρτο έως τη Νέα σελήνη πάλι 7 ημέρες - αυτά σύμφωνα με το προοδευτικό σύστημα των Δευτερευουσών προβλέψεων (Secondary Progressed) στο οποίο για κάθε σεληνιακή ημέρα έχουμε την αντιστοιχία ενός έτους ζωής, ο πίνακας των φάσεων της Σελήνης διαμορφώνεται ως εξής:

0 έως 7 χρόνια ζωής η πρώτη φάση 
7 έως 14 χρόνια ζωής η δεύτερη φάση 
14 έως 21 χρόνια ζωής η τρίτη φάση 
21 έως 28 χρόνια ζωής η τέταρτη φάση και ούτω καθ’ εξής...

Σε όποια επταετία τυχόν υπάρξει έκλειψη, εκεί για επτά χρόνια θ’ αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα προβλήματα του οίκου στον οποίο διαμορφώνεται και οι συνέπειες θα είναι ανάλογες με το είδος της εκλείψεως είτε της Σεληνιακής (γεγονότα με έντονες συναισθηματικές εντάσεις) είτε της Ηλιακής (με καθαρές διευθετήσεις γεγονότων). 

Επειδή μάλιστα θα επαναληφθεί και στην μεθεπόμενη επταετία μία καινούργια έκλειψη στα αντίστοιχα χρόνια της ζωής μας θα ξαναδημιουργηθούν προβλήματα. 

Στον υπολογισμό των επταετιών θα πρέπει να προσέξουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις: 

α) Ξεκινάμε από την επόμενη φάση της ημερομηνίας της γεννήσεώς μας προσθέτοντας τα χρόνια που έχουν περάσει για να έχουμε πλήρη ακρίβεια.

β) Σε όποια φάση γεννηθήκαμε αυτή ήταν και η εικόνα της οικογένειάς μας. 
Σε χάσιμο γεννηθήκαμε σε φτωχή οικογένεια. 
Σε Νέα Σελήνη σε οικογένεια που βρισκόταν σε αναδημιουργία. 
Στο πρώτο τέταρτο είχε ξεκινήσει η ανάπτυξη. 
Σε Πανσέληνο είχε η οικογένειά μας πλήρη ευημερία. 

Αυτές οι φάσεις, βέβαια στη συνέχειά τους θα δείξουν και τις επταετίες της ζωής μας με τις διακυμάνσεις τους. 

γ) Εάν οι προγενέθλιες εκλείψεις συνέβησαν 2 μήνες πριν τη γέννησή μας τότε δεν έχουμε ούτε προγενέθλιες ούτε μεταγενέθλιες εκλείψεις και επηρεαζόμαστε μόνον από τις transits

δ) Οι μεταγενέθλιες εκλείψεις ενεργοποιούν πάντοτε τους οίκους μέσα στους οποίους θα βρεθούν οι ζωδιακές μοίρες τους. 

ε) Εδώ, όμως θα πρέπει να μελετήσουμε και τους παράγωγους οίκους των ατόμων του περίγυρού μας, γιατί εδώ λειτουργεί η παροιμία: «ενός κακού μύρια έπονται»

Αλλά ας σας παρουσιάσω ένα παράδειγμα για να γίνω περισσότερο κατανοητή: 

Ανοίγουμε τις αστρολογικές εφημερίδες πάλι το 1958 αλλά τώρα δεχόμαστε ότι ένα άτομο έχει γεννηθεί στις 7 Μαρτίου. Ας δούμε πώς θα βρούμε τις δύσκολες επταετίες της ζωής του: 

Θα πάρουμε σαν εναρκτήρια σεληνιακή φάση, τη φάση της 12ης Μαρτίου γιατί είναι η φάση που συμβαίνει μετά τη γέννησή του. Εδώ υπάρχει τελευταίο τέταρτο στον σεληνιακό κύκλο άρα η πρώτη πληροφορία που παίρνουμε είναι ότι το άτομο γεννήθηκε σε μία οικογένεια με προβλήματα οποιασδήποτε μορφής. 

Σε δεύτερο στάδιο αναγράφουμε τις επταετίες προσθέτοντας όμως τις ημέρες, σαν χρόνια, που ακολούθησαν από τη γέννησή του: Από τις 7 Μαρτίου που γεννήθηκε έως τις 12 Μαρτίου έχουν περάσει 5 ημέρες, άρα 5 χρόνια. Άρα η οικογένειά του μέχρι τα 5 χρόνια του είχε Πανσέληνο λόγω της προηγούμενης σεληνιακής φάσεως και μετά άρχισαν τα προβλήματα. 

- Η πρώτη επταετία λοιπόν ξεκινά από τα 5 έως τα 12 χρόνια με τελευταίο τέταρτο. 
- Νέα Σελήνη από 12 έως 19 χρόνια.
- Πρώτο Τέταρτο από 19 έως 26 χρόνια. 

- Πανσέληνος με σεληνιακή έκλειψη Appulse από 26 έως 33 χρόνια ( δηλαδή η Σελήνη βρισκόταν στην παρασκιά της Γης). Άρα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν δεν ήταν άμεσα ορατά, γιατί έπαιξαν παρασκηνιακά και θα του δημιουργούσαν συναισθηματικές εντάσεις όταν θα τα πληροφορείτο με την επόμενη έκλειψη στη Νέα Σελήνη. 
- Τελευταίο τέταρτο 33 έως 40 χρόνια.

- Νέα Σελήνη με έκλειψη Ηλιακή (Annular) Δακτυλιοειδή, από τα 40 έως τα 47 χρόνια.Άρα το άτομο ξεκίνησε νέα γεγονότα που όμως δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του. Κάτι όμως δεν συσκοτίστηκε πλήρως γιατί στην Δακτυλιοειδή (Annular) έκλειψη υπάρχει «φως στο βάθος του τούνελ».  

- Πρώτο Τέταρτο από τα 47 έως τα 54 χρόνια.
- Πανσέληνος με σεληνιακή έκλειψη Μερική
(Partial) από τα  54 έως 61 χρόνια.
 Άρα οι επιπτώσεις στην δημιουργημένη πλέον ζωή του συναισθηματικά δεν θα ήταν τόσο έντονες. 
 Το συγκεκριμένο κοσμόγραμμα λοιπόν θα εξισορροπήσει μετά τα  61 χρόνια του. 

Οι εντάσεις όμως δεν θα είναι συνεχείς αλλά θα φορτίζονται τις συγκεκριμένες επταετίες με τον τρόπο που ανέφερα. 

Πώς θα πρέπει να λειτουργήσει λοιπόν το άτομο για να πραγματοποιήσει το απόφθεγμα του Ρουντγίαρ (Dane Rudhyar) στο οποίο αναφέρει ότι «ο σοφός εξουσιάζει τα άστρα του»

Σε έντονες σεληνιακές εκλείψεις οι οποίες συμβαίνουν σε Πανσέληνο και κατά συνέπειαν ανατρέπουν τα «καλώς κείμενα και δημιουργημένα από μέρους μας» φροντίζουμε να έχουμε μαζέψει χρήματα για να τις αντιμετωπίσουμε. 

Στις ηλιακές εκλείψεις που γίνονται πάντοτε σε Νέα σελήνη αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε εντελώς καινούργια πράγματα και φροντίζουμε να τα έχουμε ξεκινήσει, εάν θέλουμε κάτι να κάνουμε, πριν την επταετία της ηλιακής εκλείψεως. 

Αυτό σκοπεύω κι εγώ να κάνω στην επόμενη επταετία που έχω ηλιακή έκλειψη. Για περισσότερες πληροφορίες, από προσωπικές εμπειρίες, θα τα πούμε μετά από επτά χρόνια. 

Να είμαστε όλοι καλά! 

Ευγενία 


Υ.Γ Με την ανάρτηση αυτή αναφέρω ότι έχω κατοχυρώσει την έρευνα αυτή, αλλά σας δίνεται η δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσετε αναφέροντας απλά το όνομά μου. 
Η έρευνα αφορά, όπως διαβάσατε, τις προγενέθλιες εκλείψεις οι οποίες βέβαια αναφέρονται ήδη, αλλά αλλάζω το χρονικό τους όριο, για να εντάξω, εκτός από τις transits, και τις μεταγενέθλιες εκλείψεις οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο μετά την παρουσίασή τους και στη διάλεξη του Συλλόγου «Πάμε Αστρολογία»
στις 13 Μαΐου 2012. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου