Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οίκοι

Εκτός από τα ισομερή τμήματα που βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο, και αντιπροσωπεύονται από τα ζώδια, το Ωροσκόπιο είναι χωρισμένο, στο εσωτερικό του, σε 12 ανισομερή τμήματα, τα οποία ονομάζουμε οίκους. Οι οίκοι είναι οι χώροι του Ζωδιακού κύκλου μέσα στους οποίους λειτουργούμε. Αν φανταστείτε το Ζωδιακό κύκλο σαν ένα μεγάλο αδιαμόρφωτο γήπεδο, τους πλανήτες σαν άτομα, τα οποία κινούνται σ’αυτόν το χώρο, χωρίς να εστιάζουν τις κινήσεις τους σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά όπου τύχει, οι οίκοι είναι τα σημεία διαμόρφωσης αυτού του χώρου, δηλαδή το γήπεδο του μπάσκετ, το κολυμβητήριο, το γήπεδο τένις κ. α. , μέσα στα οποία οι άνθρωποι - Πλανήτες λειτουργούν σε συγκεκριμένους χώρους, με συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 
 «Οι οίκοι, τα ζώδια με τους κυβερνήτες τους και οι πλανήτες στο ωροσκόπιο έχουν διαφορετική επιρροή στη μοίρα των ατόμων. Οι πλανήτες επηρεάζουν κυρίως την ψυχή, γι’ αυτό το ζητούμενο για την ψυχική μας εξέλιξη είναι να μπορέσουμε να διαγράψουμε τις όψεις που σχηματίζουν στο κοσμόγραμμά μας. Τα ζώδια επηρεάζουν τις αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές και τα βιώματα του ανθρώπου. Οι οίκοι, ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκονται, τα συναισθήματά μας. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται κυρίως από την επιρροή των οίκων και των κυβερνητών τους είναι άνθρωποι «καθημερινοί», απλοί άνθρωποι «του πρέπει» χωρίς να αναρωτιούνται «το γιατί», άνθρωποι πρακτικοί. 
Οι άνθρωποι που οδηγούνται κυρίως από τα συναισθήματά τους, από τη δική τους επιθυμία, είναι αυτοί που έχουν πιο δυνατή την επιρροή του ζωδίου, ενώ οι άνθρωποι που αναζητούν την τελειότητα, που ψάχνουν απαντήσεις, γιατί τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, έχουν στο ωροσκόπιό τους πιο δυνατή την επιρροή των πλανητών σε συσχετισμό με τους οίκους στους οποίους βρίσκονται και κυρίως αν είναι οι πλανήτες αυτοί Ανάδρομοι (Retrograde).
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το «Εγώ» αντιπροσωπεύεται από τα ζώδια της φωτιάς και από τους: πρώτο, πέμπτο και ένατο οίκο.
O «υλισμός» αντιπροσωπεύεται από τα ζώδια της Γης και οι οίκοι που τον εκφράζουν είναι οι: δεύτερος,  έκτος και δέκατος.
Το «κοινωνικό», η «εξάρτηση από τους άλλους», αντιπροσωπεύεται από τα ζώδια του αέρα και από τους: τρίτο, έβδομο και ενδέκατο οίκο.
Τέλος η «συναισθηματική ευαισθησία», η επιθυμία να μάθουμε την αιτία και το αποτέλεσμα των πράξεών μας από τα ζώδια του νερού και από τους: τέταρτο, όγδοο και δωδέκατο οίκο.» (1)

Οι 12 οίκοι με τη σειρά που παρουσιάζονται σ’ένα ωροσκόπιο φανερώνουν:

1ος οίκος: Την εκφρασμένη προσωπικότητά μας, τις σωματικές μας ιδιομορφίες και τις αποφάσεις που παίρνουμε με την ελεύθερη βούλησή μας.
 

2ος οίκος: Τα υλικά, συναισθηματικά και ηθικά μας αποκτήματα και πόσο δεσμευμένοι είμαστε μαζί τους.

3ος οίκος: Τη βασική εκπαίδευση, τη νοητική αντίληψη, τα γραπτά, τ’αδέλφια και το συγγραφικό μας έργο, δηλαδή, την ανάγκη μας να εκφραστούμε, καθώς επίσης, και τους τρόπους έκφρασής μας, (τον κόσμο του αληθινού πνεύματος).

4ος οίκος: Την πατρίδα, τη μητέρα για τον άντρα ή τον πατέρα για τη γυναίκα, ό,τι μας αναλογεί στον υλικό τομέα, (γη, σπίτια, στεγασμένοι χώροι, καταστήματα), την κυοφορία, την ευαισθησία μας, την εσωτερική ζωή μας, τις φαντασιώσεις μας και την ηθική, που έχουμε πάρει από τους γονείς μας.

5ος οίκος: Τα παιδιά μας, τη δημιουργικότητα, το χιούμορ, τα σπορ, την πραγματοποίηση των έμφυτων επιθυμιών μας, τα προσωπικά μας συναισθήματα και τον τρόπο που αγαπάμε, δηλαδή τους έρωτές μας.

6ος οίκος: Την εργασία, την υγεία μας, τους υπαλλήλους μας, τον τρόπο σκέψης μας, δηλαδή τη λογική, τον αυτοέλεγχό μας και τη συνειδητοποίηση των ορίων μας.

7ος οίκος: Τους συνεργάτες μας, το γάμο μας, τους φανερούς μας εχθρούς και τους αγώνες, που διαδραματίζονται ανάμεσα σε μας και τους άλλους.

8ος οίκος: Τη στάση μας απέναντι στο θάνατο, την αναγέννηση, τ' αποκτήματα των άλλων, δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται είτε από το γάμο μας είτε από κληρονομιά, καθώς επίσης τα δάνεια και τις οφειλές μας. Τις σωματικές βλάβες (ατυχήματα, εγχειρήσεις), τις ηθικές βλάβες που υφιστάμεθα (κατάθλιψη, μελαγχολία, πένθος) και τις μεταφυσικές μας ανησυχίες.
 

9ος οίκος: Την εξάπλωση, τη φιλοσοφία μας, τα ταξίδια και το εμπόριό μας με το εξωτερικό, τις ανώτερες σπουδές μας, την ιδεολογία μας και τους ξένους.

10ος οίκος: Την κοινωνική ζωή, την καριέρα μας και το δρόμο που διαλέγουμε για να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

11ος οίκος: Τους φίλους, τους στόχους και τις οικολογικές και πολιτικές απόψεις μας.

12ος οίκος: Τις ψυχολογικές μας ιδιαιτερότητες, τ' απόκρυφα, τις θυσίες στις οποίες δεχόμαστε να υποβληθούμε, τα όρια της ελευθερίας μας, τους εξόριστους, τους φυλακισμένους, τα νοσοκομεία, τ' άσυλα, τ' αναμορφωτήρια, την απελευθέρωση μας από την ύλη, τους κρυφούς εχθρούς και τις ταλαιπωρίες μας.
 

                 Α) Εμπεριεχόμενο ζώδιο σε οίκο

Πολλές φορές καταστρώνοντας ένα Ωροσκόπιο γέννησης, τυχαίνει να υπάρχουν «εμπεριεχόμενα ζώδια». Ας το δούμε:

Σ' ένα τυχαίο κοσμόγραμμα ο πρώτος οίκος, ξεκινά από το ζώδιο του Υδροχόου, στις 22 μοίρες και 41΄ λεπτά κι επεκτείνεται μέχρι τις 9 μοίρες του Κριού. 
Βρίσκεται δηλαδή, ανάμεσα στο ζώδιο του Υδροχόου και του Κριού, το ζώδιο των Ιχθύων. 
Αυτό το ζώδιο το ονομάζουμε «Εμπεριεχόμενο». Το ίδιο συμβαίνει και στον, ακριβώς, αντιδιαμετρικά, έβδομο οίκο, ο οποίος ξεκινά από τις 22 μοίρες και 14΄ λεπτά του Λέοντος και ολοκληρώνεται στις 9 μοίρες του Ζυγού, έχοντας εμπεριεχόμενο το ζώδιο της Παρθένου.
Σ’ ένα ωροσκόπιο πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή σ’αυτό το «εμπεριεχόμενο» ζώδιο, γιατί μας παρουσιάζει κρυμμένες ιδιότητες του ατόμου τις οποίες μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει να υπολογίζουμε, σε αντίθεση με την τομή του Ωροσκόπου, δηλαδή την τομή του πρώτου οίκου την οποία ονομάζουμε και Ascedant, την οποία αναλύουμε πλήρως, γιατί αναπτύσσεται καθαρά και μας παρουσιάζει χαρακτηριστικές ιδιότητες της εκφρασμένης προσωπικότητάς μας.
Οι κρυμμένες αυτές ιδιότητες μπορεί να μην αποκαλυφθούν στη διάρκεια μιας ζωής, αν όμως αποκαλυφθούν, μπορεί να κάνουν τη ζωή του ατόμου πιο ξεχωριστή.

Αν υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο στον πρώτο οίκο, πρέπει σ’αυτό το ζώδιο, όποιο και αν είναι ν’αναπτύξουμε τις ιδιότητες του Κριού - τη δύναμη, την ορμητικότητα, τη διαφοροποίηση - έτσι ώστε το απέναντι εμπεριεχόμενο ζώδιο που βρίσκεται στον έβδομο οίκο να λειτουργήσει πιο ζωηρά σε θέματα συνεργασιών, γάμου ή ατόμων, που έρχονται σε φανερή αναμέτρηση μαζί μας.

Στον άξονα 2ου – 8ου οίκου, πρέπει ν’αναπτύξουμε, στον εμπεριεχόμενο, τις ιδιότητες του 2ου οίκου - την υπομονή, την επιμονή, τη διατήρηση των υλικών αποκτημάτων, τα οποία θα είναι ανάλογα με το εμπεριεχόμενο ζώδιο - ώστε να μπορέσουμε να τα κληροδοτήσουμε στους απόγονούς μας.

Στον άξονα 3ου- 9ου οίκου, πρέπει ν’αναπτύξουμε τα προσόντα του 3ου οίκου – να βελτιωθεί η μόρφωση, να συλλέγονται περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνούμε με περισσότερους ανθρώπους, να ταξιδεύουμε, να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες -, ώστε να μπορούμε να δώσουμε όλα αυτά που μάθαμε για να εκπαιδεύσουμε τους άλλους, όσο καλλίτερα και πληρέστερα γίνεται, για να εξελίξουμε τα χαρακτηριστικά του 9ου οίκου.

Στον άξονα 4ου – 10ου οίκου πρέπει να μελετηθούν τα προβλήματα του 4ου οίκου – οι γονείς, οι πρόγονοι, οι παραδόσεις, οι ρίζες μας – για να μπορούμε να στερεωθούμε στις θέσεις που επιτεύχθηκαν, να τις διατηρήσουμε, να υποταχθούμε σ’αυτές για κάποιο διάστημα, ώστε, όταν μας δοθούν οι ευκαιρίες, να τις αποδώσουμε όσο καλλίτερα γίνεται, σε κοινωνικό επίπεδο και στην καριέρα μας, χαρακτηριστικά του 10ου οίκου.

Στον άξονα 5ου- 11ου οίκου, πρέπει να μελετηθεί ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ερωτικούς συντρόφους, τα παιδιά και τα δημιουργήματά μας, ώστε να μπορέσουμε ν’αποδώσουμε τον καλλίτερο εαυτό μας σε φιλικό, ομαδικό και πολιτικό επίπεδο, ν’αγαπηθούμε, ν’αξιολογηθούμε και να εκτιμηθούμε σωστά.

Στον άξονα 6ου – 12ου οίκου, αν υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο, πρέπει να δοθεί σημασία, ανάλογα με το ζώδιο στις κρυφές, μυστικές διαδικασίες, να μελετηθούν τα εσωτερικά προβλήματα που παρουσιάζονται για να μπορέσουν να εξισορροπηθούν οι δύο οίκοι και κυρίως η υγεία μας και η καθημερινή αντιμετώπιση των καταστάσεων, που μας παρουσιάζονται.

Αν στο εμπεριεχόμενο ζώδιο υπάρχει πλανήτης, θα δεχόμαστε χτυπήματα που έχουν να κάνουν με την αδράνεια του πλανήτη και δε θα ξέρουμε από πού προέρχονται τα χτυπήματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται, εκτός εάν υπάρχουν δυνατοί πλανήτες και στη δράση τους μπορέσουμε και δημιουργήσουμε αντίδραση. 

Αν ο εγκλεισμένος πλανήτης είναι σε άσχημη θέση στο ωροσκόπιο είναι καλό να μην τον αναπτύσσουμε και ν’αποφεύγουμε να τον αναλύουμε, γιατί θα είναι σα να βγάζουμε «το τζίνι από το μπουκάλι».

            Β) Δύο ακμές οίκων στο ίδιο ζώδιο

Ένα άλλο σημείο, εξετάζοντας τους οίκους, στο οποίο θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας, είναι, το αν υπάρχουν δύο ακμές οίκων σ’ ένα ζώδιο. Αυτό συμβαίνει όταν στο κοσμόγραμμα υπάρχει εμπεριεχόμενο ζώδιο.

Ας υποθέσουμε ότι οι ακμές του 4ου και 5ου οίκου είναι στο ζώδιο των Διδύμων.
Κατά συνέπειαν, βρίσκονται στο ζώδιο του Τοξότη οι ακμές του 10ου και 11ου οίκου.

Τί σημαίνει, όμως, αυτό στην ερμηνεία ενός κοσμογράμματος;

Το άτομο μεταφέρει την ακμή του 4ου οίκου του, στον 5ο οίκο.  Άρα 4ος οίκος δεν υπάρχει. Κάνει δηλαδή την πατρική του οικογένεια, την πατρίδα του, και τους στεγασμένους χώρους του, παιδιά του.
Το ίδιο συμβαίνει και στους αντιδιαμετρικούς 10ο και 11ο οίκο. Το άτομο δεν ενδιαφέρεται τόσο για την κοινωνική του προβολή και την καριέρα του, σε προσωπικό επίπεδο, αλλά την τοποθετεί σε φιλικούς χώρους, σε πολιτικές ομάδες και σε συντροφικό επίπεδο.
Θέλει, δηλαδή, να εξελιχθεί κοινωνικά μέσα από φιλικά σ’ εκείνο περιβάλλοντα και αν δεν υπάρχουν, προσπαθεί να τα δημιουργήσει, γιατί, έτσι μόνον, μπορεί να εκφραστεί. 

Θα πρέπει, λοιπόν, να του τονίσουμε αυτό το κενό που δημιουργείται από την συγκεκριμένη διάταξη των οίκων του, για να το προστατέψουμε από λανθασμένους χειρισμούς.
Στα εμπεριεχόμενα ζώδια και στις δύο ακμές οίκων στο ίδιο ζώδιο, οφείλονται τα ψυχολογικά προβλήματα των λαών που βρίσκονται πάνω από τον Τροπικό του Καρκίνου και κάτω από τον Τροπικό του Αιγόκερω, γιατί σ’αυτούς τους χάρτες υπάρχουν εμπεριεχόμενα ζώδια, πολλές φορές και δύο, και κατά συνέπεια, υπάρχουν δύο οίκοι σε ίδιο ζώδιο, συχνά.
Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να κατανοήσουν αρκετούς τομείς της ανθρώπινης καθημερινότητάς τους λόγω αυτής της διατάξεως του κοσμογράμματός τους.
Βέβαια, για το εμπεριεχόμενο ζώδιο, αν το γνωρίζουν, μπορεί να κάνουν κάποιους χειρισμούς βρίσκοντας άτομα που ανήκουν στα συγκεκριμένα εμπεριεχόμενα ζώδια για να τους καλύψουν το δικό τους κενό. Αυτός είναι ένας κανόνας, που, από τα στατιστικά δεδομένα που έχουν προκύψει, από την εξέταση κοσμογραμμάτων σε ποσοστό 100%, πάντοτε επιλέγουμε γύρω μας άτομα που έχουν σαν ζώδιο, ωροσκόπο ή δυναμικότητα το εμπεριεχόμενό μας ζώδιο ώστε να μας δείξουν τους χειρισμούς που δεν γνωρίζουμε να κάνουμε.
Στη μεταφορά, όμως, του ενός οίκου στον άλλο, επειδή αυτό συμβαίνει συχνά, πέφτουν, συνεχώς, σε σφάλματα συμπεριφοράς, κουράζοντας τον εαυτό τους και τους άλλους, γιατί τους συγκεκριμένους οίκους και επομένως τις συμπεριφορές τους και τη λειτουργικότητά τους, τις μεταφέρουν σε διαφορετικά επίπεδα χειρισμών, πιθανόν και λανθασμένων. Εδώ, χρειάζονται, λοιπόν, τη συμβουλή του αστρολόγου για να μειωθεί το ποσοστό αλκοολισμού και αυτοκτονιών, στις συγκεκριμένες περιοχές.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί, επίσης, στον 12ο και 1ο οίκο, όταν βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, σ’ ένα κοσμόγραμμα, γιατί το άτομο, το κοσμόγραμμα του οποίου εξετάζουμε, έχει επιρρέπεια σε οικογενειακές, κληρονομικές ασθένειες.
Θα πρέπει, λοιπόν, να επισκέπτεται συχνά το γιατρό του για την πρόβλεψη των συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας.


       Γ) Τριτημόρια οίκων

Όπως χωρίζουμε τα ζώδια σε Δεκανούς, έτσι μπορούμε να χωρίσουμε και τους οίκους, σε τρία ισομερή μέρη, βάσει των μοιρών τους.

Εργαζόμαστε ως εξής:
Α) Υπολογίζουμε τις μοίρες από τις οποίες αποτελείται κάθε οίκος.
Β) Στη συνέχεια διαιρούμε δια του τρία τις μοίρες και βρίσκουμε πόσες μοίρες αντιστοιχούν σε κάθε τρίτο, το οποίο από τώρα και στο εξής το ονομάζουμε τριτημόριο οίκου.
Γ) Τα τριτημόρια, με αυτόν τον τρόπο θα είναι ισομοιριακά σε κάθε οίκο, αλλά διαφορετικά σε κάθε οίκο, ανάλογα με την έκταση των οίκων, σύμφωνα με το σύστημα των οίκων Placidus.
Δ) Βλέπουμε σε ποιο τριτημόριο του οίκου, βρίσκεται ο πλανήτης, που βρίσκεται στον οίκο.
Ε) Από δω και πέρα ο πλανήτης παίρνει τη χροιά του τριτημορίου, που βρίσκεται, όχι όπως μέχρι σήμερα, που του δίναμε τη χροιά όλων των εννοιών του οίκου, δηλαδή αν βρισκόταν στον τρίτο οίκο, τον εκλαμβάναμε σαν πλανήτη των αδελφών, της βασικής εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, των ταξιδιών, των ατόμων του περίγυρου, των γραπτών και των μέσων επικοινωνίας.
ΣΤ) Κάθε τριτημόριο έχει τις δικές του ξεχωριστές πληροφορίες, οι οποίες αποδίδονται στον πλανήτη.

1ος οίκος

1/3 Ξεκίνημα καινούργιων υποθέσεων, που ξεκινούν με ελεύθερη βούληση, τα βασικά γνωρίσματα του χαρακτήρα. 
2/3 Ταλέντα και δυνατότητες αποκαλύψεώς τους.
3/3 Αποκτημένες συνήθειες και πείρα, σωματική κατάσταση, αλλαγή των αναγκών.

2ος οίκος

1/3 Διαδικασίες συσσώρευσης ενέργειας και ζωτικών δυνάμεων, προβλήματα διατροφής. Ακόμη δεν έχουμε ιδέα για τα λεφτά, συγκεντρώνουμε δυνάμεις.
2/3 Τα μέσα, τα εισοδήματα, ο μισθός και οι δυνατότητές του.
3/3 Υλικές και πνευματικές αξίες, τις οποίες αποκτήσαμε στη ζωή, η κληρονομιά, η οποία θα μείνει μετά από μας. Υπόγειες κατασκευές (ανθρακωρυχεία, μετρό κ.ά.) 


3ος οίκος

1/3 Διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, βασικές πρώτες ληφθείσες πληροφορίες.
2/3 Ταξίδια, αποστολές μακριά (για υπηρεσιακούς λόγους), αλληλογραφία, εκφωνήσεις λόγων, επαφές με τους γύρω, λογοτεχνική δραστηριότητα.
3/3 Σχέσεις με τους συγγενείς και φίλους.

4ος οίκος

1/3 Οι γονείς (ιδίως η μητέρα), οι πρόγονοι, οι παραδόσεις του γένους, νομαδικοί δεσμοί, αφομοιωμένα εξ αρχής γενετικά δεδομένα (ανατροφή με μύθους), κληρονομικότητα. 

2/3 Το σπίτι, η οικογένεια, ο οικογενειακός καθημερινός κύκλος, ο τόπος διαμονής, η πατρίδα, η σύνδεση με όλα αυτά.
3/3 Αποκρυφιστική συμπεριφορά και μελέτες, το τέλος της ζωής, το κυνήγι του θησαυρού (χρυσοθήρες).

5ος οίκος

1/3 Η αγάπη, ο έρωτας, η ψυχαγωγία, οι απολαύσεις, η ελεύθερη πρωτοβουλία σ’αυτόν τον τομέα (οι εραστές).
2/3 Η αποκάλυψη των δημιουργικών δυνάμεων και ικανοτήτων, δουλειές, χόμπυ.
3/3 Τα παιδιά και οι σχέσεις με αυτά, η μεταθανάτια δόξα, οι καρποί της δημιουργίας που μένουν μετά από μας.

6ος οίκος

1/3 Η συμπεριφορά προς τα προβλήματα της δικής μας υγείας, οι ασθένειες, η θεραπεία, η ενίσχυση της βιωσιμότητας.
2/3 Το καθήκον, η τιμή, η συνείδηση, οι υποχρεώσεις, η εθελοντική υποταγή στους άλλους. Συμπεριφορά προς τα κατοικίδια ζώα.
3/3 Η δουλειά, ο χώρος της υπηρεσίας, οι σχέσεις με την προϊσταμένη αρχή.

7ος οίκος

1/3 Ο σύντροφος στο γάμο, οι σχέσεις μαζί του.
2/3 Η συλλογική δραστηριότητα, οι ομιλίες, οι υπηρεσιακές σχέσεις, οι ανοιχτοί αντίπαλοι, οι συνεταίροι, οι συλλογικές ενώσεις.
3/3 Οι αντίπαλοι, οι δίκες, τα σκάνδαλα, οι κοινωνικές εξεγέρσεις, οι σχέσεις με τις Αρχές.

8ος οίκος

1/3 Η κληρονομιά, η καλή και η κακή την οποία αποκτούμε, η πνευματική κληρονομιά, η βοήθεια των προγόνων από τον άλλο κόσμο (προφητικά όνειρα), η κατάρα του γένους.
2/3 Η αντίδραση σε έκτακτες περιπτώσεις, η ανάγκη να ριψοκινδυνεύουμε, απειλητικές καταστάσεις και εμπόδια, τα οποία είτε μας ατσαλώνουν είτε μας καταστρέφουν.
3/3 Η αντίληψη των μυστικών του άλλου κόσμου, (πολλές φορές μέσω θανάτου και επαναφοράς στη ζωή), οι ανεξήγητες και παράξενες καταστάσεις της ζωής. Βίαιος και ασυνήθης θάνατος, (ο φυσικός θάνατος σχετίζεται με τον 4ο οίκο).

9ος οίκος

1/3 Ταξίδια, περιοδείες, διεύρυνση της ενεργητικότητας, ανάπτυξη του πολιτισμού και του μορφωτικού επιπέδου μέσω της γνωριμίας και της αντίληψης των πολιτισμών των άλλων λαών.

Οι συγκεκριμένες οριοθετήσεις τόπων έχουν γίνει από το Ρώσο αστρολόγο Globa* αλλά θα ήθελα να ερευνηθεί και από εμένα και από εσάς για περισσότερη διευκρίνησή τους.

Αν ο 9ος οίκος βρίσκεται στον Κριό, μέσω πολιτισμού των Αρίων λαών.
Αν βρίσκεται στον Ταύρο, μέσω της Αρχαίας Αιγύπτου.
Στους Διδύμους, μέσω της Αρχαίας Ελλάδας.
Στον Καρκίνο, μέσω Ινδουιστικών, όχι βουδιστικών θρησκειών.
Στο Λέοντα, μέσω της γνώσης της Περσικής θρησκείας του Πυρός.
Στην Παρθένο, μέσω της Κορέας και της Ιαπωνίας.
Στο Ζυγό, μέσω των γνώσεων των Κελτών, Βρετανών και της Αρχαίας Ινδοκίνας.
Στο Σκορπιό, των Χαλδαίων και των Βαβυλωνίων.
Στον Τοξότη, της Νοτίου Αμερικής (Ίνκας).
Στον Αιγόκερω, μέσω των γνώσεων του Κινεζικού Ταοϊσμού, του Ζεν-Βουδισμού και του Κομφουκισμού.
Στον Υδροχόο, μέσω του Βουδισμού και
στους Ιχθείς, μέσω των Καβαλιστικών παραδόσεων, του Ισλαμισμού και του Χριστιανισμού.

2/3 Ιεραποστολική δραστηριότητα, (πνευματικό κύρος το οποίο διδάσκουμε), οι μαθητές μας, οι οποίοι μας ακολουθούν.
3/3 Η κοσμοθεωρία, η ιδεολογία, η πίστη, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις στις οποίες καταλήγουμε στο τέλος της ζωής και η πνευματική ανωτερότητα σε σχέση με τους άλλους.

10ος οίκος

1/3 Ο σκοπός τον οποίο βάζουμε και οι δυνατότητες επίτευξής του, σχέσεις προς τον πατέρα στο γυναικείο ωροσκόπιο και προς τη μητέρα στο ανδρικό. Εδώ, αν έχει χαθεί σε μικρή ηλικία ο ένας από τους δύο γονείς, ο 10ος οίκος, είναι ο οίκος του γονέα που απόμεινε.
2/3 Η κοινωνική δραστηριότητα, η καριέρα, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες στην υπηρεσία, η πιθανότητα εξουσίας επάνω στους ανθρώπους, οι υφιστάμενοί μας.
3/3 Η ανωτάτη εκπαίδευση και τα μέσα και οι μέθοδοι επίτευξης του επαγγελματισμού.

11ος οίκος

1/3 Τα σχέδια, οι αναζητήσεις, η απάρνηση των παλαιών μορφών της ζωής και η προσπάθεια δημιουργίας καινούργιων.
2/3 Οι φίλοι, η εκλεκτή κοινωνία, ο στενός κύκλος, τα άτομα δικών μας πεποιθήσεων.
3/3 Η συμπεριφορά και η σχέση μας με τις κοινωνικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και η διόρθωση της δικής μας τύχης.

12ος οίκος

1/3 Κρυφές ασθένειες, φοβίες, κρυφοί εχθροί, καταπολέμηση των κακών ελαττωμάτων μας, ξεσκέπασμα των μηχανορραφιών των κρυφών εχθρών.
2/3 Εργασία στις κλειστές επιχειρήσεις, μυστικές δουλειές (κατάσκοποι), βίαιος περιορισμός της ελευθερίας (φυλακή, νοσοκομείο), δουλειά υπό επιτήρηση.
3/3 Εξαγωγή συμπερασμάτων δραστηριότητας, κατανόηση σε βάθος κάθε μυστικού, μυστηριώδους και κρυφού. Μυστικές αποκρυφιστικές ασχολίες, αυτοσυγκέντρωση, νιρβάνα, ζωή στην αγκαλιά της φύσεως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα τρίτα τριτημόρια (3/3) των οίκων, στους οίκους 4ο, 8ο και 12ο έχουν αποκρυφιστική σημασία για τα άτομα.

Πριν όμως προχωρήσω στην ανάλυση των τριτημορίων, θέλω, με χαρά μου να σας παρουσιάσω άλλη μία έρευνά μου σχετική με τους Δεκανούς και το ρόλο τους αυτή τη φορά, στη λειτουργία τους, σχετικά με τα τριτημόρια.
Στην προηγούμενή μου έρευνα στο βιβλίο μου, “Αστρολογία, Ανιούσες, Ώρα γέννησης”, έχω αναφερθεί εκτενώς στο θέμα των Δεκανών και στη χρησιμότητά, που παρουσιάζουν στον τομέα της Αστρολογίας.
Για να μπορέσετε να κατανοήσετε ό,τι θα σας αναφέρω στη συνέχεια, θα κάνω μία σύντομη αναφορά στο τί είναι οι Δεκανοί.

Δεκανοί είναι οι υποδιαιρέσεις των ζωδίων σε τριάδες, κάθε μία των οποίων έχει έκταση 10 μοιρών. Δεν έχουν άλλο όνομα, παρά μόνον το όνομα του ζωδίου, που τους κυβερνάει.
Οι πρώτες 10 μοίρες κάθε ζωδίου θεωρούνται οι πιο δυνατές και κυβερνώνται από τον πλανήτη, που εξουσιάζει όλο το ζώδιο.
Οι επόμενες 10 κυβερνώνται από τον πλανήτη, που κυβερνάει το επόμενο ζώδιο της ίδιας τριπλότητας και
οι τελευταίες 10 μοίρες από τον κυβερνήτη, του αμέσως επόμενου ζωδίου, της ίδιας τριπλότητας.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Έχουμε το ζώδιο του Κριού.
Οι πρώτες 10 μοίρες εξουσιάζονται από τον Άρη, που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου.
Οι επόμενες 10 μοίρες εξουσιάζονται από τον Ήλιο, που είναι κυβερνήτης του επόμενου ζωδίου της Φωτιάς, του Λέοντα και οι τελευταίες 10 μοίρες, από το Δία, που είναι κυβερνήτης του Τοξότη, του Τρίτου Ζωδίου της Φωτιάς, στο Ζωδιακό κύκλο. 


Το επόμενο ζώδιο είναι ο Ταύρος.
Οι πρώτες 10 μοίρες του, δηλαδή ο πρώτος Δεκανός, εξουσιάζεται από την Αφροδίτη, που είναι κυβερνήτης του ζωδίου.
Ο επόμενος Δεκανός, δηλαδή οι 10 επόμενες μοίρες, εξουσιάζονται από τον Ερμή, που είναι κυβερνήτης του επόμενου ζωδίου της Γης, της Παρθένου και οι 10 επόμενες μοίρες από τον Κρόνο, που είναι κυβερνήτης του τρίτου Γήινου ζωδίου του Ζωδιακού κύκλου του Αιγόκερω.

Στον επόμενο πίνακα υπάρχουν αναλυτικά τα ζώδια και οι Δεκανοί τους.

               
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο ζώδιο των Ιχθύων, στον πίνακα, στο Δεκανό του Σκορπιού αντί του Πλούτωνος έχει γραφτεί ο Ποσειδών.
                                      
 Η έρευνά μου απέδειξε ότι η ακμή του 4ου οίκου στο κοσμόγραμμά μας, σε διορθωμένο ωροσκόπιο, βέβαια, φανερώνει τη βασική καταγωγή του ενός από τους δύο γονείς μου, όχι την τωρινή αλλά των δικών του παππούδων ή γονέων σε βάθος χρόνου, βάσει του χωρισμού του Πτολεμαίου, σε ζώδια του τότε γνωστού κόσμου.
Η ανάλυση που ακολουθεί αναφέρεται στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο.



«Θα εκθέσουμε επίσης, για πρόχειρη (γρήγορη) χρήση, μια λίστα καθενός από τα έθνη τα οποία είναι σε οικειότητα, σημειωμένα μόνο δίπλα σε καθένα από τα ζώδια, σύμφωνα με ό,τι μόλις ειπώθηκε σχετικά με αυτά, έτσι:



Κριός: Βρετανία, Γαλατία, Γερμανία, Βασταρνία - στο κέντρο Κοίλη Συρία, Παλαιστίνη, Ιδουμαία, Ιουδαία.



 Ταύρος: Παρθία, Μηδία, Περσία - στο κέντρο οι Κυκλάδες, η Κύπρος, τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Δίδυμοι: Υρκανία, Αρμενία, Ματιανή - στο κέντρο Κυρηναϊκή, Μαρμαρική, κάτω χώρα  της Αιγύπτου.

Καρκίνος: Νουμηδία, Καρχηδόνα, Αφρική - στο μέσον Βιθυνία, Φρυγία, Κολχική.

Λέων: Ιταλία, Γαλλία, Σικελία, Απουλία - στο μέσον Φοινίκη, Χαλδαία, Ορχηνία.

Παρθένος: Μεσοποταμία, Βαβυλωνία, Ασσυρία - στο μέσον Ελλάδα, Αχαϊα, Κρήτη.

Ζυγός: Βακτριανή, Κασπηρία, Σηρική - στο μέσον Θηβαϊς, Όαση, Τρωγλοδυτική.

Σκορπιός: Μεταγωνίτη, Μαυριτανία, Γαιτουλία - στο μέσον Συρία, Κoμμαγηνή, Καππαδοκία.

Τοξότης:  Τυρρηνία, Κελτική, Ισπανία -  στο μέσον Αραβία  Ευδαίμων.

Αιγόκερως: Ινδία, Αριανή, Γεδρωσία - στο μέσον Θράκη, Μακεδονία, Ιλλυρία.

Υδροχόος: Σαυροματική, Οξειανή, Σουγδιανή - στο μέσον Αραβία, Αζανία, μέση Αιθιοπία.

Ιχθείς: Φαζανία, Νασαμονίτη, Γαραμαντική - στο μέσον Λυδία, Κιλικία, Παμφυλία.

Υπάρχει πίνακας με τις συγκεκριμένες χώρες στο βιβλίο της Τετραβίβλου του Πτολεμαίου.
(2)

Αν δεν γνωρίζουμε την ακριβή καταγωγή μας, η ακμή του 4ου οίκου μάς φανερώνει, επίσης, ποιο μέρος του κόσμου θα θέλαμε να επισκεφθούμε, οπωσδήποτε. Αν είσαστε, μάλιστα, άτομα που πιστεύετε στις ενσαρκώσεις, (γι' αυτό δεν μπορώ να σας πείσω αν δεν το πιστεύετε) η ακμή του 4ου οίκου σας, παρουσιάζει την περιοχή της σπουδαιότερης προηγούμενης ενσαρκώσεώς σας, που παίζει σημαντικό ρόλο στην τωρινή εκφρασμένη προσωπικότητα.

Επανέρχομαι στο προηγούμενο κοσμόγραμμα και στο χωρισμό των οίκων σε τριτημόρια.
Παίρνουμε τον 1ο οίκο, ο οποίος ξεκινάει από τις 22 μοίρες του Υδροχόου και εκτείνεται μέχρι τις 8 μοίρες και 4΄λεπτά  του Κριού.
Προσθέτουμε τις  8 μοίρες  του Υδροχόου + 30 μοίρες των Ιχθύων + 8ο και 4΄ του Κριού:
 
 
                     8 + 30 + 8 και 4΄ = 46 μοίρες και 4΄λεπτά

 
           Τις 46 μοίρες και 4΄ λεπτά τις διαιρούμε δια του 3:

                     46 μοίρες : 3 = 15 μοίρες και 20΄ λεπτά

                                     και 4΄ : 3 = 1΄

    15 μοίρες και (20΄ + 1΄) λεπτά = 15 μοίρες και 21΄ λεπτά
Άρα το κάθε τριτημόριο αποτελείται από 15 μοίρες και 21΄λεπτά.

Πηγαίνουμε τώρα στο κοσμόγραμμα και χωρίζουμε τον πρώτο οίκο:

Πρώτο τριτημόριο : Από τις 22 μοίρες του Υδροχόου έως τις 7 μοίρες και 21΄λεπτά των Ιχθύων.

Δεύτερο τριτημόριο : Από τις 7 μοίρες και 21΄λεπτά των Ιχθύων έως τις 22 μοίρες και 42΄λεπτά των Ιχθύων.

Τρίτο τριτημόριο : Από τις 22 μοίρες και 42΄λεπτά των Ιχθύων έως τις 8 μοίρες και 4΄λεπτά του Κριού.

Στο πρώτο τριτημόριο, το σημείο τομής του βρίσκεται στον Υδροχόο, αλλά στο Δεκανό του Ζυγού κι έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη.
Πηγαίνουμε, λοιπόν, στην Αφροδίτη του κι εξετάζουμε τα βασικά γνωρίσματα τού χαρακτήρα τού ατόμου και πώς ξεκινά καινούργιες υποθέσεις με ελεύθερη βούληση, σύμφωνα με τις όψεις της. 
Το σημείο τομής του 2ου τριτημορίου, βρίσκεται στον πρώτο Δεκανό των Ιχθύων, έχει λοιπόν κυβερνήτη τον Ποσειδώνα. Στο 2ο τριτημόριο παρουσιάζονται τα ταλέντα και οι δυνατότητες αποκαλύψεώς τους. Ο Ποσειδών, λοιπόν, είναι ο εξουσιαστής αυτών των ταλέντων, σύμφωνα με τις όψεις του. 

Το σημείο τομής του 3ου τριτημορίου, βρίσκεται στον τρίτο Δεκανό των Ιχθύων έχει λοιπόν κυβερνήτη τον Πλούτωνα.
Το τρίτο τριτημόριο μάς δείχνει τις αποκτημένες συνήθειες και την πείρα, που αποκομίζει το άτομο από τη ζωή του, καθώς επίσης και τα σωματικά χαρακτηριστικά. Ο Πλούτων σαν κυβερνήτης με τις όψεις του μας προβάλλει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Νομίζω, ότι, μέχρι τώρα, με την ανάλυση του κοσμογράμματος που κάναμε, δεν είχαμε τη δυνατότητα, να παρουσιάσουμε τόσα χαρακτηριστικά σημεία στην προσωπικότητα ενός ατόμου, όσα με τα τριτημόρια και τους Κυβερνήτες των Δεκανών. Ξεκινήστε να τα χρησιμοποιείτε και σιγά- σιγά θα εξοικειωθείτε και οι αναλύσεις σας θα είναι πιο πλήρεις.    

                         Δ) Καρμικοί Οίκοι


Θα ξεκινήσω να χωρίσω τους οίκους σύμφωνα με τις έννοιες που έχουν οι λέξεις Ειμαρμένη και Πεπρωμένο.
Τί σημαίνουν, λοιπόν, οι συγκεκριμένες λέξεις;

Η λέξη Ειμαρμένη είναι μετοχή παθητικού παρακειμένου του ρήματος «μείρομαι» και σημαίνει το προκαθορισμένο, το ριζικό (δηλαδή τη μοίρα) (3).
Είναι οι προκαθορισμένοι στόχοι και τα προβλήματα της ζωής που μας πλαισιώνουν με την κάθοδο της ψυχής μας και μας βοηθούν να σβήσουμε υπάρχουσες «εκκρεμότητες».
Οι οίκοι που φανερώνουν, αστρολογικά, αυτές τις προδιαγραφές είναι οι δυτικοί οίκοι ή occidental, δηλαδή οι:
4ος ,5ος ,6ος ,7ος ,8ος και 9ος. Σε αυτούς τους οίκους, εάν υπάρχουν πλανήτες, είναι πολύ δύσκολο να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά τους και πρέπει να τους ακολουθούμε, χωρίς παράπονα, γιατί θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν. Αν, όμως, οι Κυβερνήτες των συγκεκριμένων οίκων βρίσκονται στους υπόλοιπόυς οίκους του κοσμογράμματος έχουμε τη δυνατότητα, προβάλλοντας την ελευθερία της βουλήσεώς μας, να τους χειριστούμε και τότε ενεργοποιούμε την έννοια της λέξεως Πεπρωμένο.
Η λέξη πεπρωμένο είναι μετοχή παθητικού παρακειμένου του ρήματος πόρω και σημαίνει, προορισμένος για κάποιο πράγμα. (3)
Δηλαδή, σε αυτήν τη ζωή λειτουργώ, παράγοντας γεγονότα τα οποία θα έχουν άμεση σχέση με την Ειμαρμένη που θα φέρω, σαν ψυχή, κάποτε. Όσοι, βέβαια, πιστεύουμε στις ενσαρκώσεις καταλαβαίνουμε ότι τώρα σε αυτήν την ενσάρκωση δημιουργούμε Πεπρωμένο το οποίο θα επανέλθει ως Ειμαρμένη.
Οι οίκοι που μας δείχνουν τί Πεπρωμένο θα δημιουργήσουμε είναι οι ανατολικοί
οίκοι ή Oriental δηλαδή οι: 1ος, 2ος, 3ος, 10ος, 11ος και 12ος.

Η συμβουλή μου για τους οίκους αυτούς και τους πλανήτες που βρίσκονται εντός τους είναι να μην κάνουμε στους άλλους ό,τι δεν θέλουμε να μας κάνουν για να μπορέσουμε σε επόμενη κάθοδο της ψυχής μας να έχουμε λιγότερα οφειλόμενα.

Κι εδώ πάλι μπορεί να συμβαίνει οι Κυβερνήτες των συγκεκριμένων, ανατολικών οίκων να είναι σε δυτικούς οίκους, οπότε και πάλι κάποια γεγονότα που διαπραγματεύονται οι πλανήτες θα είναι δύσκολο να τ'  αποφύγουμε.
Και τώρα θα προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα και ... όσο αντέξουμε...

Οι οίκοι χωρίζονται και σε τρεις άλλους σχηματισμούς.
Σε οίκους μαθητείας, μυούμενους και μυημένους

Α) Οι οίκοι  μαθητείας είναι οι Κατιόντες: 3ος, 6ος, 9ος και 12ος οίκος.
Οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτούς και είναι Κύριοι των οίκων έχουν έρθει σε αυτήν τη ζωή να πάρουν όλων των ειδών τις πληροφορίες που τους αφορούν.
Αν, όμως, είναι Ανάδρομοι (Retrograde) τότε μας πληροφορούν ότι έχουμε κάνει κακή χρήση των προσόντων τους και τώρα θα έχουμε ν'  αποδώσουμε οφειλές, τις οποίες όμως έχουμε τη δυνατότητα να τις διαχειριστούμε, γιατί έχουμε εκπαιδευθεί στα συγκεκριμένα μαθήματα.
Β) Οι μυούμενοι οίκοι είναι οι Διάδοχοι: 2ος, 5ος, 8ος και 11ος οίκος. Εδώ οι πλανήτες έρχονται να εμπεδώσουν γνώσεις που τις έχουν δουλέψει αρκετά ώστε να βγάλουν συμπεράσματα του τί είναι, πλέον, το σωστό. Το ίδιο θα ισχύει και εάν είναι Ανάδρομοι
(Retrograde).
Γ) Οι μυημένοι οίκοι είναι οι Κύριοι ή Θεμελιώδεις: 1ος, 4ος, 7ος και 10ος οίκος. Οι πλανήτες, εδώ, ξέρουν πλέον να χειριστούν τα θέματα που τους αφορούν και γι' αυτό πολλές φορές μπορούν να βγάζουν απολυτότητα και ν' ακούμε τ'  άτομα που τους έχουν να λένε ότι ξέρουν τί κάνουν. Και όντως ξέρουν, αλλά αυτό είναι σχετικό με το δικό τους αρχείο και όχι με το δικό μας.
Εάν οι πλανήτες κι εδώ είναι Ανάδρομοι
(Retrograde) τότε τ'  άτομα έχουν να πάρουν ακόμα μαθήματα στους συγκεκριμένους πλανήτες και ας γνωρίζουν να τους χειριστούν.

Αυτά που σας ανέφερα θέτουν την εξήγηση αυτών των πλανητών σε καθαρά μεταφυσικό επίπεδο, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πώς θα τους εξηγήσετε. Αξίζει, όμως, να ξεκινήσετε τον πειραματισμό με πολύ μικρά και δειλά βήματα και κάποτε θα σας αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αγαπημένους/ες μου φίλους/ες - βοηθούς που με τη μεγάλη ειλικρίνειά τους και την αγάπη τους για την Αστρολογία με βοηθούν στο έργο μου καταθέτωντας την ψυχή τους στις έρευνές μας. Ο Θεός να τους έχει καλά!

                                                   Ευγενία
 
Παραπομπές

(1) Φεοντόρ Γρουζίγοβ

Βιβλιογραφία

*Οι αναφορές για τον 9ο οίκο έχουν παρθεί από το βιβλίο  "Κοσμικό διαβατήριο” του γνωστού Ρώσου αστρολόγου Globa.

(2) Τετράβιβλος Πτολεμαίου /Μετάφραση: Άννα Ζαχαρίου - Επιμέλεια: Ευγενία Σούρδη -  Ζάχαρη /Εκδόσεις Ηλίανθος (Αφιλοκερδώς προσφερθέν)

(3) Επιτομή του μεγάλου Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης / Liddell & Scott/ Εκδόσεις Πελεκάνος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου