Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ειδώλια και αστρολογικές γωνίες

Φέτος για πρώτη φορά επισκέφθηκα την Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Έκπληξη μεγάλη μού έκαναν, εκτός απ' όλα τ' άλλα υπέροχα που είδαν τα μάτια μου, τα διάφορα ειδώλια που βρίσκονταν εκεί, και κυρίως οι λατρευτικές τοποθετήσεις των χεριών τους τις οποίες άρχισα να ερευνώ.  
Ο Μινωικός πολιτισμός είναι πάρα πολύ παλιός. Η πλέον πρώιμη περίοδος εγκατάστασης στην Κρήτη με βάση την αρχαιολογική μαρτυρία έγινε κατά την περίοδο της Ακεραμικής Νεολιθικής, περί το 6000 π.Κ.Ε.(1) Μετά από αυτήν την περίοδο ακολούθησε μια μακρά περίοδος σχετικής σταθερότητας, έως την έναρξη της Εποχής του Χαλκού, περί το 3000 π.Κ.Ε. 
Οι χρονολογικές παράμετροι που ορίζουν την Μινωική περίοδο της εποχής του Χαλκού αφορούν κυρίως στο χρονικό διάστημα από το 3000 έως το 1000 π.Κ.Ε. με κυρίαρχα γεγονότα την οικοδόμηση της Κνωσού το 1900 π.Κ.Ε., την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας περίπου το 1500 π.Κ.Ε. και την καταστροφή της Κνωσού το 1375 π.Κ.Ε. Τόσο μακραίωνη είναι η ιστορία της!




Στην Κρήτη ήκμασαν περί τις 100 Μινωικές πόλεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες εικονίζονται στο χάρτη της.
Ερχόμενη στην Αθήνα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές μου, συγκέντρωσα όσα περισσότερα ειδώλια μπορούσα, από το Ίντερνετ, και σας παρουσιάζω τις σκέψεις μου για τις συγκεκριμένες κινήσεις τους, χωρίς αυτές να είναι "πανάκεια"
Θέλησα, απλά, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες μου σκέψεις που ίσως σας οδηγήσουν κι εσάς σε δικά σας, καλλίτερα συμπεράσματα. Βέβαια, η ανάλυση που θα κάνω στις κινήσεις τους, όπως καταλαβαίνετε θα είναι αστρολογική και θα την ενώσω με τ' ανοίγματα των γωνιών που σχηματίζουν τα χέρια τους, συμπεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο, αν αυτό συνέβαινε, τί πραγματικά ζητούσαν.

    

 
                                         Εικόνα 1                                                                              Εικόνα 2

                                                              1η στάση

Η πρώτη γωνία με την οποία θ' ασχοληθώ είναι η γωνία των 90 μοιρών. Ας δούμε το ειδώλιο το οποίο τη σχηματίζει


  
κι επίσης, κυττώντας την εικόνα 2 ας προσέξουμε  το ειδώλιο που βρίσκεται στο άκρο δεξιά. 
Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Αστρολογία γνωρίζουμε τί εκφράζει η γωνία των 90 μοιρών:
Η γωνία των 90 μοιρών ονομάζεται Τετράγωνο ή αγγλικά  Square.
H επιρροή την οποία προσφέρει γενικά είναι στους: 2ο, 8ο και 10ο οίκο, βάσει του νόμου των εγγεγραμμένων τριγώνων όπου τα εγγεγραμμένα σχήματα σχηματίζουν τόσα τρίγωνα όσος είναι ο αριθμός των πλευρών τους - μείον 2 (Ν - 2). (2) Τί μας φανερώνουν, όμως, οι οίκοι αυτοί;


2ος οίκος: Τα υλικά και συναισθηματικά μας αποκτήματα και πόσο δεσμευμένοι είμαστε μαζί τους.      
8ος οίκος: Τη στάση μας απέναντι στο θάνατο, την αναγέννηση, τα αποκτήματα των άλλων, δηλαδή  
τα περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται είτε από το γάμο μας είτε από κληρονομιά, καθώς επίσης τα δάνεια και τις οφειλές μας. Τις σωματικές βλάβες (ατυχήματα, εγχειρήσεις), τις  ηθικές βλάβες  που υφιστάμεθα
(κατάθλιψη, μελαγχολία, πένθος) και τις μεταφυσικές μας  ανησυχίες.                          
10ος οίκος: Την κοινωνική μας ζωή και την καρριέρα μας, το δρόμο δηλαδή που διαλέγουμε, για να πραγματοποιήσουμε το πεπρωμένο μας.                                                                 

Οι λέξεις - κλειδιά  αυτής της γωνίας είναι: Προσανατολισμός στις αξίες, υλισμός, ευρηματική συμπεριφορά, αντιμετώπιση προκλήσεων, γνώση του Εγώ, αναζήτηση κοινωνικής θέσης, ασφάλειας. Βοήθεια στην καριέρα.(2)

Στο τετράγωνο, η πρόκληση γίνεται ένα αξιοσημείωτο γεγονός στη  λήψη αποφάσεων. Εδώ, οι αποφάσεις δεν εξαρτώνται από ένα μοναδικό παράγοντα, αλλά από ποικίλους παράγοντες. Η πρόκληση σχετίζεται με το ποια οδό θ’ ακολουθήσει το άτομο, προκειμένου να πετύχει την ιδανική λύση.
Οι διαθέσιμες πηγές, σε όλες τις μορφές τους, γίνονται το κύριο αντικείμενο εστίασης του ατόμου. Παίρνοντας μια απόφαση, το άτομο λαμβάνει υπ’όψιν του διάφορες αξίες, και μετά κρίνει την προτεραιότητά τους και τη σημασία τους.
Συχνά, δημιουργούνται πολλές εντάσεις σ’αυτή τη διαδικασία, και μια ουσιώδης συσσώρευση νευρικής ενέργειας είναι μέρος της. Η υπερβολική νευρικότητα αφήνει υπολείμματα σύγχυσης.
Εντάσεις ανάμεσα στο Εγώ και την ανάγκη για σταθερότητα παρατηρούνται, καθώς η γωνία αυτή εξελίσσεται,  μαζί με το άτομο. Μια ανάγκη  πάλης με τις εκάστοτε περιστάσεις είναι ανάλογη, για να επιτευχθεί σταθερότητα στη ζωή.  
Αυτή η όψη λειτουργεί αμυντικά στο δεύτερο μισό της ζωής, ενώ στο πρώτο μισό, λειτουργεί επιθετικά, στα χέρια του ατόμου.
Ένταση μεταξύ των γονιών ή από αυτούς, επιδρά υποσυνείδητα στο άτομο. Αυτή η γωνία θα λειτουργεί πάντα υπέρ της αύξησης των αξιών και των πόρων και της συντήρησης αυτών, σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης.
Αν το άτομο είναι αρκετά έξυπνο και δυνατό θα δημιουργήσει το ίδιο χειρισμούς, για να δημιουργήσει εκείνο την επίθεση και τα πλήγματα.
Για τα αδύναμα άτομα, το Τετράγωνο δεν είναι και πολύ ευχάριστη όψη. Αν δεν υπάρχουν τετράγωνα στο ωροσκόπιο, τότε, από το άτομο, απουσιάζει η πάλη στη ζωή και θα του είναι πολύ δύσκολο να πραγματωθεί σε πνευματικό επίπεδο.
Αν το άτομο έχει πολλά τετράγωνα και συγχρόνως ξεχωρίζει το στοιχείο του πυρός (φωτιάς) ή του αέρα, τότε η ζωή του ατόμου θα είναι πιο εύκολη. (2)

Από την εξήγηση της όψεως καταλαβαίνουμε ότι, μάλλον, το άτομο τοποθετεί με αυτόν τον τρόπο τα χέρια του στη διάρκεια της προσευχής του όταν θέλει να ζητήσει βοήθεια από το Θείο σε καθημερινά θέματα της ζωής του που αφορούν τα υλικά και συναισθηματικά αποκτήματα είτε τα δικά του είτε των άλλων.

                                                              2η στάση
Εδώ τα χέρια του ειδωλίου σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών.
Ας δούμε τί σημαίνει αυτή η γωνία:

Γωνία 45ο  - Ημι - τετράγωνο – Semisquare
Το ημι-τετράγωνο είναι μινόρε όψη έντασης, δηλαδή τείνει να εμφανισθεί όταν υπάρχει δυνατότητα να διδαχθούμε κάτι πολύ σημαντικό. 
Η επιρροή της αφορά τον 6ο οίκο. Τί φανερώνει όμως ο έκτος οίκος;

Ο 6ος οίκος εξουσιάζει την εργασία, την υγεία μας, τους υπαλλήλους μας, τον τρόπο σκέψης μας, δηλαδή τη λογική,
τον αυτοέλεγχό μας και τη συνειδητοποίηση των ορίων μας.

Οι λέξεις κλειδιά της είναι: Αντιλήψεις για την εργασία, προσανατολισμός στην προσφορά υπηρεσιών, υγεία, διαδικασία μεθοδολογίας, ‘θερισμός’, ανάπτυξη, καλλιέργεια, τεχνική ακρίβεια, πρακτικότητα, αίσθηση καθήκοντος. (2)

Με φυσιολογικό ορισμό, η γωνία αυτή συμπεριφέρεται, λίγο - πολύ, όπως ένα τετράγωνο. Οι εντάσεις, που εξυπακούονται εδώ, είναι σχετικά λιγότερες, από αυτό. Το ημι - τετράγωνο απαιτεί πολύ δουλειά στη ζωή, πριν κάποιος δει την οποιαδήποτε ανταμοιβή. Άρα λοιπόν, σκληρή δουλειά και προσφορά υπηρεσιών, η οποία γίνεται με ή χωρίς την επιλογή του ατόμου, είναι, κυρίως, η έκφραση αυτής της γωνίας.
Η εκπαίδευση στο χώρο της εργασίας είναι οικεία, γι’αυτό το  άτομο.
Η αμοιβή από αυτές τις υπηρεσίες είναι συγκριτικά μικρή, σε αυτή τη γωνία, καθώς η μάθηση από αυτές τις εμπειρίες, είναι το παράπλευρο όφελος.
Η σωματική υγεία παίζει ρόλο - κλειδί σ’αυτή τη γωνία.
Κρυφές δραστηριότητες και υποσυνείδητοι φόβοι γίνονται σημαντικοί, όσον αφορά το γάμο και τις στενές σχέσεις.
Αυτή η γωνία, συχνά, βγάζει το άτομο από το δρόμο της ζωής του και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κρατηθεί, πάνω στο δρόμο. Εξωτερική θεϊκή παρέμβαση παρέχεται μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι όψη διακεκομμένης δράσεως και η επίδρασή της πραγματοποιείται μέσω αρκετά απομακρυσμένου από το άτομο απρόσωπου περίγυρου, μέσω συνεταιρισμών, μέσω δυνάμεων της φύσεως. Πολλές φορές εκδηλώνεται σαν κρυφή κακοβουλία, κουτσομπολιά, για την πηγή των οποίων το άτομο μπορεί να μη μάθει, κατά τη διάρκεια της ζωής του. 
 Η κάθε όψη μάς «προπονεί» σε κάτι, μας σκληραγωγεί.
Το ημι-τετράγωνο δε μας αφήνει να κοιμηθούμε, επειδή, συνεχώς, μας τρώνε οι λεπτομέρειες. Ένα άτομο, με ημι - τετράγωνα, πρέπει πάντα να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
(2)
Απ' ότι καταλαβαίνουμε πιθανή γωνιοποίηση των χεριών στο συγκεκριμένο σχηματισμό της γωνίας των 45 μοιρών ίσως γινόταν για να επικαλεσθούν βοήθεια σε θέματα υγείας είτε αυτά αφορούσαν αυτά τα άτομα είτε άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, κυρίως, αλλά και για ν' απαλλαγούν από πιθανά παραπτώματα ή από την κακοβουλία του περιβάλλοντός τους

                                                                                      3η στάση



                                     

Εδώ ο σχηματισμός των γωνιών είναι 80 μοίρες. 
 Γωνία 80° - Μπινωνάγωνο – Binovile

 Στον υπολογιστή: «Ν2»
Επιρροή οίκου: Διπλός 7ος. (2)


7ος οίκος: Ο έβδομος οίκος, αστρολογικά, φανερώνει τους συνεργάτες, το γάμο μας, τους φανερούς μας εχθρούς και τους αγώνες που διαδραματίζονται ανάμεσα σε μας και
τους άλλους.
  
Οι λέξεις-κλειδιά είναι: Προσανατολισμός στις στενές σχέσεις, ένωση, ωφέλιμος γάμος, νομικές ευθύνες, αίσθηση μοιράσματος, γνώστης της παρουσίας των άλλων. (2)

Αυτή είναι ακόμη μια γωνία παγκόσμιου συγκερασμού, συνεχούς δράσεως (στοιχείο Γης), αλλά με αξιοσημείωτη ατομική επιλογή.
Η κυριαρχία του 6ου οίκου, στον οποίο αναφέρθηκα στη γωνία 45 μοιρών γίνεται ευδιάκριτη κι εδώ.
Αυτή η γωνία παρέχει στο άτομο πολλές υποκειμενικές και αντικειμενικές ανάγκες, αλλά στο επίπεδο αντίδρασης των ατόμων, που είναι γύρω του.
Εκδηλώνεται στην περιφέρεια της συνειδήσεως και επιδρά στο εσωτερικό «Εγώ» του ατόμου.
Το άτομο ξεκινά να καθιερώσει την ισορροπία ανάμεσα σε εγωισμό και αλτρουισμό, κι αυτό συμβαίνει σε πολλά επίπεδα, καθώς προχωρά η ζωή του.     
Δημόσιες επαφές και δραστηριότητες προσανατολισμένες στο δημόσιο είναι πολύ σημαντικές.
Οι περιστάσεις τού επιτρέπουν πάντα να επιλέξει το πρώτο  του βήμα, σχετικά με τα καρμικά του μαθήματα. Αν το άτομο αποτύχει ν’ ακολουθήσει το πεπρωμένο του, υποχρεώνεται να βρεθεί στο σωστό δρόμο.
Το άτομο έχει πολλά να μάθει σχετικά με τη διαδικασία ‘ένωσης’ και ‘επανένωσης’.
Ουσιώδεις εκτροπές στη ζωή είναι πιθανές, αν το άτομο έχει πολλές επιλογές, σε διάφορους τομείς. Πολύ συχνά, άνθρωποι με ποικιλόμορφα ενδιαφέροντα έχουν αυτή τη γωνία. Αυτή η ποικιλομορφία είναι ο απώτερος στόχος της διαδικασίας ενοποίησης.
Ένα από τα μαθήματα που καλείται να πάρει το άτομο είναι να ‘βγει από το καβούκι του’ και να ενοποιηθεί με το ατέρμονο Σύμπαν.
Στη χειρότερη περίπτωση το Μπινωνάγωνο εκδηλώνεται σαν εσωτερικό φρενάρισμα, κρυφός έλεγχος ή κηδεμονία, εσωτερικά complex, τα οποία είναι δύσκολο να υπερνικηθούν από το άτομο.(2)

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω τί, πιθανόν, ζητά το άτομο με αυτήν την τοποθέτηση των χεριών του, στη συγκεκριμένη στάση, γιατί είναι σαφές: ζητά την οποιαδήποτε ένωση με τον περίγυρό του, σε πρώτη φάση και την επανένωση, αν η ένωση έχει προβλήματα, ώστε να καταξιωθεί στον κοινωνικό του περίγυρο, για ν' αποφύγει τα εσωτερικά complex που μπορούν να του δημιουργήσουν οι συγκεκριμένες εντάσεις στον 7ο οίκο.

                                                                                4η στάση

                               

Να και ένα ωραίο άνοιγμα χεριών σε γωνία 120 μοιρών.
Ας δούμε τί σημαίνει αυτό το άνοιγμα, με μία πρώτη ματιά,  μεταφυσικά, στο φίδι που βρίσκεται στα χέρια της ιέρειας:
Το φίδι σ' ένα μεταφυσικό επίπεδο είναι ένα αρκετά πολύπλοκο και παγκόσμιο σύμβολο. Μπορεί να συμβολίζει το αρσενικό, το θηλυκό ή το αυτοδημιούργητο. Σαν αυτό που σκοτώνει είναι θάνατος και καταστροφή. Επειδή ανανεώνει το δέρμα του περιοδικά είναι ζωή και ανάσταση. 
Επειδή κουλουριάζεται εξομοιώνεται με τους κύκλους της εκδήλωσης. 

 Είναι ηλιακό και σεληνιακό, ζωή και θάνατος, φως και σκοτάδι, καλό και κακό, σοφία και τυφλό πάθος, θεραπεία και δηλητήριο, συντηρητής και καταστροφέας, πνευματική και φυσική αναγέννηση. Συνοδεύει όλες τις θηλυκές θεότητες και τη Μεγάλη Μητέρα (4) οι οποίες συχνά απεικονίζονται με φίδι τυλιγμένο γύρω τους ή κρατώντας το στα χέρια τους. Εδώ παίρνει επίσης τα θηλυκά χαρακτηριστικά τής μυστικότητας, της αινιγματικότητας και της διαίσθησης. Είναι το απρόβλεπτο καθώς εμφανίζεται κι εξαφανίζεται απρόσμενα. (3)

Ας δούμε όμως τί αντιπροσωπεύει η γωνία των 120 μοιρών!
Γωνία 120ο μοιρών – Τρίγωνο - TRINΕ
Επιρροή οίκου: 1ος, αντεστραμμένος 4ος (2).

1ος οίκος: Την εκφρασμένη προσωπικότητά μας, τις σωματικές μας ιδιομορφίες και τις αποφάσεις που παίρνουμε με την ελεύθερη βούλησή μας.
4ος οίκος: Την πατρίδα, τη μητέρα για τον άντρα ή τον πατέρα για τη γυναίκα, ό,τι μας  αναλογεί στον υλικό τομέα, (γη, σπίτια, στεγασμένοι χώροι, καταστήματα), την κυοφορία, την ευαισθησία μας, την εσωτερική ζωή μας, τις φαντασιώσεις μας και την ηθική που έχουμε πάρει από τους γονείς μας. (Αντεστραμμένος σημαίνει ότι το άτομο τορπιλίζει τα θέματα του 4ου οίκου, δηλαδή τους δημιουργεί ασυνείδητα εντάσεις για ν' αποδεσμευθεί από τα θέματα αυτά.)

Λέξεις-κλειδιά: Ατομική αναζήτηση, προσανατολισμός στον εαυτό, εύκολη ροή, εποικοδομητικοί χειρισμοί, αντιπάθεια στην επιβολή, εξωστρέφεια, προβολή του Εγώ, προσωποποίηση, υποκειμενικότητα, εναντίον της οικογένειας ή με μικρή οικογένεια, δέσμευση στη δράση, ατομική συνεισφορά.

Αυτή η γωνία είναι ατομικιστική στη φύση της. Όλη η πλανητική ενέργεια, αυτής της γωνίας, χρησιμοποιείται, περισσότερο, σε μια βάση προσωπικής ωφέλειας. Η έννοια ‘εγώ πρώτος’ παρατηρείται εδώ. Το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη να καθιερωθεί και να δείξει τη μοναδικότητά του, χρησιμοποιώντας την ενέργεια αυτού του πλανητικού τριγώνου. Η δευτερεύουσα επιρροή του είναι η σταθερότητα ή η οικειοποίηση του  σκοπού. Οι προσπάθειες, φαίνεται, να συγκλίνουν, για να επιφέρουν σταθερότητα επιδράσεων και καθήκοντος, με τη λιγότερη πιθανή δουλειά.
Αυτή η γωνία έχει πολλή καρμική προώθηση πίσω της. Σαν αποτέλεσμα, το άτομο έχει κερδίσει ανώτερες ανταμοιβές από δραστηριότητες προηγούμενων ζωών.
Θα είναι σε θέση ν' απολαύσει και να εκπληρώσει τις ανάγκες και τους στόχους του, πολύ πιο εύκολα, μέσω αυτής της γωνίας.
Μερικές φορές, ο προσανατολισμός στον εαυτό του, μπορεί να υπερβαίνει τα όρια, που έχουν επιβληθεί από την περιβάλλουσα κοινωνία, αλλά το άτομο απολαμβάνει τη μακαριότητά του.
Η μητρική μορφή είναι πολύ σημαντική σ’αυτή τη γωνία και «καλή ανατροφή» δείχνεται ή απαιτείται από τους άλλους.
Η πρώιμη παιδική ηλικία πάει καλά και ήσυχα.
Το τρίγωνο είναι η πιο ισχυρή αντιρροπούμενη όψη γιατί, από τη μία πλευρά, ευνοεί το άτομο, αλλά, από την άλλη, το εφησυχάζει και το αδρανοποιεί, επειδή η ζωή του ατόμου είναι σταθερή, δεν έχει τραντάγματα. Έτσι, το άτομο μπορεί να «βολευτεί» με ό,τι έχει και να μην προσπαθήσει για κάτι καλλίτερο και διαφορετικό.(2)

Το άνοιγμα των χεριών σε αυτήν τη στάση δημιουργεί την εντύπωση μετά από αυτά που ανέφερα ότι έχει τελετουργικό χαρακτήρα που αφορά τη Μητέρα Γη τη Μεγάλη Μητέρα είτε αυτή λέγεται Ρέα, Κυβέλη, Δήμητρα, Ίσιδα με την σύγχρονη, βέβαια, προβολή της ιέρειας και του ιερατικού της αξιώματος λόγω του πρώτου οίκου.


                                                             5η στάση



                                                 Να και ωραίες Σύνοδοι!


Γωνία 6ο - Σύνοδος  - Conjunction
Επιρροή οίκων: 3ος , 10ος  /  4ος , 8ος   (2)

3ος οίκος: Τη βασική εκπαίδευση, τη νοητική αντίληψη, τα γραπτά, τ’αδέλφια και το συγγραφικό μας έργο, δηλαδή την ανάγκη μας να εκφραστούμε καθώς επίσης και τους τρόπους έκφρασής μας, (τον κόσμο του αληθινού πνεύματος).
10ος οίκος: Την κοινωνική μας ζωή και την καρριέρα μας, το δρόμο δηλαδή που διαλέγουμε, για να πραγματοποιήσουμε το πεπρωμένο μας.
4ος οίκος: Την πατρίδα, τη μητέρα για τον άντρα ή τον πατέρα για τη γυναίκα, ό,τι μας  αναλογεί στον υλικό τομέα, (γη, σπίτια, στεγασμένοι χώροι, καταστήματα), την κυοφορία, την ευαισθησία μας, την εσωτερική ζωή μας, τις φαντασιώσεις μας και την ηθική που έχουμε πάρει από τους γονείς μας.
8ος οίκος: Τη στάση μας απέναντι στο θάνατο, την αναγέννηση, τα αποκτήματα των άλλων, δηλαδή  
τα περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται είτε από το γάμο μας είτε από κληρονομιά, καθώς επίσης τα δάνεια και τις οφειλές μας. Τις σωματικές βλάβες (ατυχήματα, εγχειρήσεις), τις  ηθικές βλάβες  που υφιστάμεθα
(κατάθλιψη, μελαγχολία, πένθος) και τις μεταφυσικές μας  ανησυχίες. 
     
Λέξεις – κλειδιά: Εσωτερική και οικογενειακή αναδόμηση, αξιολόγηση ριζών (καταγωγής), διαπίστωση ταυτότητας του Εγώ, υλική κληρονομιά, διανοητική προβολή και πειθαρχία, σωματική σταθερότητα.(2)

Η Σύνοδος υποδηλώνει χάρη, ευκολία, βαθιά εσωτερική ευμεταβλητότητα και μια ισχυρή ανάγκη για εσωτερική αναγέννηση.
Αυτές οι ενέργειες θα ωθήσουν το άτομο να πετύχει πράγματα σ' ένα αρκετά πρώιμο στάδιο ζωής. Η ψυχή είναι πολύ πρόθυμη να εκπληρώσει και να ολοκληρώσει το έργο της σ’αυτή τη ζωή. Ο λόγος, πίσω από αυτό, είναι η σύντομη ζωή στην προηγούμενη ενσάρκωση.
Η ψυχή αισθάνεται την ανάγκη ανυπομονησίας και γρήγορων δράσεων σ’αυτή τη ζωή.   
Η καριέρα του και το επάγγελμα ενέχουν πολύ διανοητική δραστηριότητα.
Η διάνοια αποτελεί σημαντικό μέρος των επαγγελματικών καθηκόντων. Τα επικοινωνιακά ταλέντα χρησιμοποιούνται και εκφράζονται πολύ καλά από το άτομο. Η εξωτερίκευση του Εγώ είναι σαφέστατη, γιατί δεν αισθάνεται να εμποδίζεται κι εκφράζεται με σαφήνεια. Οι αξίες του, τα πιστεύω του συνδυάζονται με τον τρόπο που θέλει να ζήσει, έμμεσα, όμως. Η κληρονομιά από τη μεριά της μητέρας είναι συχνά πολύ πιθανή.(2)

Η στάση, λοιπόν, της Συνόδου είναι πιθανόν η στάση με την οποία ζητάμε εκπλήρωση των στόχων μας και ολοκλήρωση του έργου της ζωής μας.

                                                         6η στάση



Η κίνηση των χεριών εδώ ίσως έχει να κάνει με τις ευχαριστίες προς τη Μητέρα - Γη, τη Μεγάλη Μητέρα.(4)   Στο κεφάλι της, μάλιστα, φέρει το κάνιστρο το οποίο μοιάζει με οικοδόμημα το οποίο είναι χαρακτηριστικό των θεαινών οι οποίες ταυτίζονται με τη Μητέρα -Γη.(4)

Μινωική Μεγάλη Μητέρα

  7η στάση


Αυτή η στάση είναι η στάση που έπαιρναν οι γυναίκες όταν εκφωνούσαν Ορφικούς Ύμνους, παίρνοντας την ενέργεια από το Ηλιακό πλέγμα με το αριστερό τους χέρι και δίνοντάς την, με το δεξί,  στο 3ο ενεργειακό κέντρο του λαιμού.





                                                    
                                                           8η στάση


Και τελειώνω με μία πολύ γνωστή κίνηση του Reiki(5) κατά την οποία η γυναίκα του ειδωλίου προσλαμβάνει από το αριστερό χέρι ενέργεια και την διοχετεύει με το δεξί χέρι στο 2ο ενεργειακό κέντρο, το Ευόλβιον, το οποίο θέλει να  βοηθήσει για να ενεργοποιηθεί μάλλον το "τρίτο μάτι". Εδώ, βέβαια, ίσως ζητά πιθανή φώτιση ή ενεργοποίηση της διαισθήσεώς της. 



Κυρία σε στάση πρόσληψης ενέργειας Reiki


Ευγενία



Παραπομπές



(1) Οι όροι Κοινή Χρονολογία (Κ.Χ.), Κοινή Εποχή (Κ.Ε.), Χριστιανική Εποχή ή Παρούσα Εποχή αφορούν την περίοδο που ξεκινάει από το έτος 1 κι εντεύθεν. Xρησιμοποιούνται για το σύστημα υπολογισμού των ετών το οποίο είναι χρονολογικά ταυτόσημο με το σύστημα «έτος του Κυρίου μας» (Anno Domini, A.D.) στα λατινικά, με λιγότερο, όμως, θρησκευτικό χρωματισμό. Αντίστοιχα, στην ελληνική γραμματεία είναι το ισοδύναμο της «μετά Χριστόν» (μ.Χ.) χρονικής περίοδου.
Γι' αναφορά σε χρονολογίες πριν από το έτος 1, το οποίο για τις χριστιανικές θρησκείες συμπίπτει με την εμφάνιση του Ιησού στη Γη, χρησιμοποιείται είτε η συντομογραφία π.Χ. (προ Χριστού), είτε κάποια θρησκευτικά ουδέτερη εναλλακτική, όπως οι συντομογραφίες π.Κ.Χ. (πριν από την Κοινή Χρονολογία), π.Κ.Ε. (προ Κοινής Εποχής) ή π.Κ.Π. (πριν από την Κοινή Περίοδο). Όσον αφορά χρονολογίες μετά το έτος 1, οι οποίες αναφέρονται συνήθως ως μ.Χ. (μετά Χριστόν), χρησιμοποιούνται επίσης οι συντομεύσεις Κ.Χ. (της Κοινής Χρονολογίας), Κ.Ε. (Κοινής Εποχής) ή Κ.Π. (της Κοινής Περιόδου). (wikipedia)

(4) Η Μεγάλη Μητέρα (Great Mother) ή αλλιώς Μητέρα Γη (Earth Mother) είναι ένα μητριαρχικό αρχετυπικό μοντέλο που επαναλαμβάνεται σε διάφορες μυθολογίες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τη θεωρία του Γιουνγκ το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο νου ακόμα και πριν την κύηση. Συνήθως τη συναντάμε σε τρεις βασικές μορφές - ως Παρθένο, ως Μητέρα και ως Γριά - και ανάλογα με τη μορφή που έχει συμβολίζει την αγνότητα, τη γονιμότητα και τη σοφία.
«Η Μεγάλη Μητέρα ή Μητέρα Θεά είναι η κυρία όλων των στοιχείων, αρχέγονο παιδί του χρόνου, κυρίαρχος όλων των πνευματικών πραγμάτων, βασίλισσα των νεκρών, βασίλισσα και των αθάνατων, η μόνη εκδήλωση όλων των Θεών και των Θεαινών που υπάρχουν, της οποίας το πνεύμα κυβερνά τα αστραφτερά ύψη του Ουρανού, το σύνολο των θαλασσίων αυρών, τη θρηνητική σιωπή του Κάτω Κόσμου. Λατρεύεται με πολλές όψεις, είναι γνωστή με αμέτρητα ονόματα και εξευμενίζεται με διάφορες τελετουργίες ( Απουλήιος). "Ονομάζεται τροφός και μυριώνυμος γιατί έχει, με μία λέξη, αμέτρητες μορφές και όψεις" (Πλούταρχος). Είναι το αρχέτυπο θηλυκό, η πηγή κάθε ζωής, το primum mobile (το πρώτο κινητό) και το έσχατο plenum (πληρότητα), η περικλείουσα αρχή. Συμβολίζει όλες τις φάσεις της κοσμικής ζωής, την ένωση όλων των στοιχείων: ουράνιων και χθονίων...
Η Μεγάλη Μητέρα συμβολίζεται με τη Μεγάλη Άρκτο στους ουρανούς, με τον αριθμό επτά και με την Παρασκευή, σαν ημέρα της εβδομάδας, όπου ψάρι θυσιαζόταν και τρωγόταν προς τιμήν της.
Στην εμφάνισή της σαν Άρτεμις, Βριτόμαρτις και σαν άλλες θεότητες είναι επίσης Κυρία των Θηρίων, συνδεόμενη με το κυνήγι και την άγρια ζωή και συνοδευόμενη από διάφορα ζώα». Λεξικό Συμβόλων.

(5) Το Ρέικι είναι μία πολύ παλιά εναλλακτική μορφή θεραπευτικής τέχνης από την Ιαπωνία. Δημιουργός της υπήρξε κατά τον 19ο αιώνα ο Dr. Mikao Usui. Η γιαπωνέζινη αυτή λέξη σημαίνει <<συμπαντική ζωτική ενέργεια>>. Το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι γεμάτο με αυτή την ενέργεια και είναι ή ύπαρξή της που κρατάει στη ζωή εμάς τους ανθρώπους.
Η φυσική αυτή θεραπευτική ενέργεια, το Ρέικι, ρέει μέσα από τα χέρια του μυημένου ανθρώπου - θεραπευτή ο οποίος γίνεται κανάλι της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθούν μυήσεις στους διαφορετικούς βαθμούς του από επίσης μυημένους δασκάλους στο μυστήριο του Ρέικι. Για την εκμάθησή του δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις παρά μόνο η προθυμία και η επιθυμία να δεχθεί κάποιος το δώρο αυτό των θεραπευτικών χεριών. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο διοχετεύεται η συμπαντική ζωτική ενέργεια στον θεραπευόμενο που μπορεί να είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Το εκπληκτικό είναι ότι προσφέροντας θεραπεία σε κάποιον <<θεραπεύεται> > και ο θεραπευτής, μια και το ρέικι επιτυγχάνει την ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων, των τσάκρας η ανισορροπία των οποίων είναι η αιτία όλων των δεινών του ανθρώπου. (6)
                       

Βιβλιογραφία

(2) Αστρολογικές όψεις πλανητών - Ευγενία Σούρδη - Ζάχαρη /Καραμηνάς Περικλής - Εκδόσεις Ηλίανθος (αφιλοκερδώς προσφερθέν)

(3) Λεξικό Συμβόλων - Τζ. Κούπερ - Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

(6) Ρέικι - Θεραπευτικά Χέρια, Brigitte Muller - Horst H. Gunther, εκδ. "Δίδυμοι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου