Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Aστερισμός Ιχθύων




  Της φύσης εμείς μικροί, εφήμεροι, θνητοί,του Ήλιου παιδιά, πλασμένα απ’ το κορμί του, στο Φως λουσμένοι, τ’ αστέρια ατενίζουμε.
Των νόμων των άστρων, μαθητές και
δάσκαλοι.
Των αιώνιων, συμπαντικών δρόμων
χαράκτες και οδοιπόροι,
στα Σύμπαντα οδηγούμε την ψυχή μας.
Πατρίδα μας, οι άπειροι συμπαντικοί χώροι.
Η Γη, μικρή φυλακή της ψυχής μας.
Ποινή μας, μια ολιγόχρονη μάθηση,
που σύντομα ίσως τελειώσει,
για να πορευτούμε, επιτέλους, λεύτερα
στις αθέατες, ουράνιες πολιτείες.

                        Αστερισμός Ιχθύων

Ξεκινώντας να παρουσιάσω τον Αστερισμό των Ιχθύων, αστρονομικά, αστρολογικά και μεταφυσικά θεωρώ ότι πρώτα θα πρέπει να παρουσιάσω ένα θέμα που πιθανόν σε κάποιες/ους μας να είναι σχεδόν άγνωστο.
Υπάρχουν δύο αστερισμοί με την ονομασία Ιχθύς και Ιχθύες και βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του ουράνιου θόλου. Ο ένας είναι ο Νότιος Ιχθύς (
Piscis Austrinus

(Συντομογραφικά: PsA), στον οποίο ένας από τους αστέρες  πρώτου μεγέθους είναι ο Fomalhaut (Φομαλώ).
Θεωρείται γεννήτορας του γνωστού ζωδιακού αστερισμού των Ιχθύων και βρίσκεται νότια του Αιγόκερω και του Υδροχόου στην περιοχή τ' ουρανού που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «τα ύδατα» και απεικονίζεται να πίνει ολόκληρο το ρεύμα του ύδατος, το οποίο χύνεται από την υδρία του Υδροχόου.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οίκοι

Εκτός από τα ισομερή τμήματα που βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο, και αντιπροσωπεύονται από τα ζώδια, το Ωροσκόπιο είναι χωρισμένο, στο εσωτερικό του, σε 12 ανισομερή τμήματα, τα οποία ονομάζουμε οίκους. Οι οίκοι είναι οι χώροι του Ζωδιακού κύκλου μέσα στους οποίους λειτουργούμε. Αν φανταστείτε το Ζωδιακό κύκλο σαν ένα μεγάλο αδιαμόρφωτο γήπεδο, τους πλανήτες σαν άτομα, τα οποία κινούνται σ’αυτόν το χώρο, χωρίς να εστιάζουν τις κινήσεις τους σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά όπου τύχει, οι οίκοι είναι τα σημεία διαμόρφωσης αυτού του χώρου, δηλαδή το γήπεδο του μπάσκετ, το κολυμβητήριο, το γήπεδο τένις κ. α. , μέσα στα οποία οι άνθρωποι - Πλανήτες λειτουργούν σε συγκεκριμένους χώρους, με συγκεκριμένο πρόγραμμα.