Υβριδική (Annular – Total) έκλειψη Ηλίου της 20ης Απριλίου 2023
Η υβριδική έκλειψη Ηλίου της 20ης Απριλίου του 2023 ανήκει στον 129ο Κύκλο Saros, θα διαρκέσει 1΄ πρώτο λεπτό και 16΄΄ δεύτερα λεπτά και θα είναι ορατή στην Νοτιοανατολική Ασία, στην Ανατολική Ινδία, στην Αυστραλία, στις Φιλιππίνες και στην Νέα Ζηλανδία. Ο κώνος όμως που θα σχηματιστεί θα είναι ορατός στην Ινδονησία, στην Αυστραλία και στο νησί Παπούα της Νέας Γουινέας. Η κεντρική ώρα της εκλείψεως είναι περίπου στις 13:30 μ.μ. αν υπολογίσουμε το βόρειο μέρος της Αυστραλίας που βρίσκεται περίπου στο κέντρο της Ινδονησίας και του νησιού Παπούα γιατί σύμφωνα με την ώρα του Γκρήνουϊτς η υβριδική έκλειψη ηλίου συμβαίνει στις 4:14 π. μ.. Έτσι προσθέτοντας στην συγκεκριμένη ώρα 9 ώρες περίπου λόγω του μεσημβρινού που περνά από τις συγκεκριμένες περιοχές κατά μέσον όρο η ώρα της εκλείψεως αντιστοιχεί περίπου στις 13:30 μ.μ.. Επίσης γίνεται στις 29° μοίρες και 50΄ πρώτα λεπτά του ζωδίου του Κριού (Ü).
Σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να προσέξουν τα άτομα που έχουν κυρίως τον Ήλιο τους και την Σελήνη τους από τις 25° μοίρες του ζωδίου του Κριού (Ü) έως και τις 5° μοίρες του ζωδίου του Ταύρου (Ý). Εάν ενεργοποιείται ο ήλιος τους γεγονότα που τα απασχολούσαν θα τελειώσουν και εάν ενεργοποιείται η Σελήνη τους θα τους δημιουργηθούν συναισθηματικές εντάσεις που θα πρέπει να τις διαχειριστούν. Η συμβουλή μου για την ενεργοποίηση της Σελήνης είναι να αφήσουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους να λειτουργήσουν, και αυτά να αντιμετωπίσουν μόνον τα γεγονότα που θα τους δημιουργήσουν και τίποτα άλλο. Έτσι σε τελικό στάδιο θα βγουν κερδισμένα.
Στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με τα κράτη τα οποία είναι κοντά στον κώνο της Ηλιακής έκλειψης γιατί θα είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ευτυχώς η διάρκειά της είναι μικρή 1΄ πρώτο λεπτό και 16΄΄ δεύτερα λεπτά οπότε τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά θα ξεκινήσουν γρήγορα και θα κρατήσουν 1 έτος και 4 μήνες γιατί η διάρκεια κάθε ηλιακής έκλειψης μεταγλωττίζεται, για κάθε ένα πρώτο λεπτό, σε χρόνια. Επίσης σε άλλες περιοχές θα είναι Total δηλαδή Ολική και σε παραπλήσιες περιοχές Annular δηλαδή Δακτυλιοειδής. Αυτό θα συμβεί γιατί κάθε υβριδική έκλειψη Ηλίου, ξεκινά και τελειώνει σαν δακτυλιοειδής έκλειψη και κατά την διάρκειά της εξελίσσεται σε ολική.
Ας ασχοληθούμε, τώρα, με την Πτολεμαϊκή έρευνα για τις Εκλείψεις:
6-. Περί της Ώρας (χρόνου στο αρχαίο) των Προβλεπομένων Γεγονότων.
Το δεύτερο και χρονολογικό κεφάλαιο, απ’ όπου μαθαίνουμε τις ώρες των γνωστοποιημένων γεγονότων και την διάρκειά τους θα θεωρήσουμε ως εξής:
Καθώς οι εκλείψεις που γίνονται την ίδια στιγμή δεν είναι συμπληρωμένες με τον ίδιο αριθμό των κανονικών ωρών σε κάθε τοποθεσία, και εφ’ όσον οι ίδιες ηλιακές εκλείψεις δεν έχουν παντού τον ίδιο αριθμό συσκότισης ή την ίδια διάρκεια, η φύση των αρχών και των πιο σημαντικών εντάσεων των γεγονότων, συμπεραίνονται από την θέση της έκλειψης σε σχέση με τα κέντρα.
Γιατί, εάν η θέση τής έκλειψης πέφτει στον ανατολικό ορίζοντα, αυτό σημαίνει πως η αρχή του προβλεπόμενου γεγονότος είναι στην πρώτη περίοδο των τεσσάρων μηνών από την ώρα της έκλειψης και πως οι σημαντικές του εντάσεις βρίσκονται στο πρώτο τρίτο ολόκληρης της περιόδου που διαρκεί· εάν είναι σε μεσουράνηση, στο δεύτερο τετράμηνο και στο μεσαίο τρίμηνο - τρίτο (η λέξη τρίτο και όχι τρίμηνο που βρίσκεται στο πρωτότυπο είναι δική μου παρεμβολή)· εάν είναι επάνω στον δυτικό ορίζοντα, στο τρίτο τετράμηνο και στο τελευταίο τρίμηνο (τρίτο)».
Για να προσδιορίσουμε, λοιπόν, τον ακριβή χρόνο, παρατηρούμε την ώρα κατά την οποία συμβαίνει η Έκλειψη. Επειδή, σε αυτήν την έκλειψη δεν έχουμε τοπική ώρα, αλλά ο κώνος της περιλαμβάνει μία μεγάλη περιοχή στην Γη μας, θα δώσουμε έναν μέσο όρο χρονικό και θα επικεντρωθούμε στα κράτη που είναι πιο κοντά στην Ολική έκλειψη (Total).
Η Ανατολή του Ηλίου κατά μέσον όρο στην βόρειοανατολική Αυστραλία, στην Ινδονησία και στο νησί Παπούα της Νέας Γουινέας ξεκινά γύρω στις 6:30 π.μ. και η Δύση του συμβαίνει γύρω στις 17:30 μ.μ..
Άρα η χρονική διάρκεια της ημέρας είναι (5:30 (μέχρι το μεσημέρι) + 5:30 (μετά το μεσημέρι) = 11 ώρες).
Το διάστημα αυτό το χωρίζουμε σε τρία ισομερή διαστήματα:
11: 3 = 3 ώρες και 40΄ πρώτα λεπτά. Κάθε διάστημα λοιπόν αποτελείται από 3 ώρες και 40΄ πρώτα λεπτά. Η διάρκειά του δηλαδή στον ανατολικό ορίζοντα ξεκινά από τις 6:30 και τελειώνει: (6:30 + 3:40 = 10 π.μ. και 10΄πρώτα λεπτά). Άρα δεν είναι μέσα σε αυτό ο σκοτεινός κώνος της Ολικής έκλειψης.
Στον μεσημβρινό ορίζοντα η χρονική του διάρκεια ξεκινά από τις (10:10 + 3:40 = 13:50 μ.μ.). Άρα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε την έκλειψη να έχει μεταμορφωθεί σε Ολική.
Στην συνέχεια θα βρούμε τις μηνιαίες περιόδους των γεγονότων
Η Υβριδική έκλειψη έχει διάρκεια ένα έτος και 4 μήνες δηλαδή 16 μήνες. Άρα εάν διαιρέσουμε τους 16 μήνες με τον αριθμό 3 παίρνουμε τα μηνιαία διαστήματα: (16 : 3 = 5 μήνες και 10 ημέρες).
Το πρώτο διάστημα των μηνών ξεκινά από τις 20 Απριλίου και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου.
Το δεύτερο διάστημα που συμπίπτει και με την ώρα της μέγιστης συσκότισης αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και τελειώνει στις 10 Μαρτίου.
Επειδή η συσκότιση συνέβη σε αυτό το διάστημα θα πρέπει πάλι να το χωρίσουμε σε τρία μέρη και να πάρουμε την περίοδο του δεύτερου μέρους του δηλαδή:
(5 μήνες και 10 ημέρες = 160 ημέρες / 160 ημέρες : 3 = 53 ημέρες και 8 ώρες).
Εδώ θα πρέπει τώρα να βρούμε το δεύτερο μέρος των ημερών της περιόδου των 5 μηνών και 10 ημερών:
1ο Διάστημα: (1η Οκτωβρίου + 53 ημέρες και 8 ώρες = 23η Νοεμβρίου και 8 π.μ.).
2ο Διάστημα: (23η Νοεμβρίου και 8 π.μ. + 53 ημέρες και 8 ώρες = 15η Ιανουαρίου και 16 μ.μ.).
Σε αυτό το διάστημα θα έχουμε σημαντικά γεγονότα σύμφωνα με τα κοσμογράμματα των συγκεκριμένων κρατών.
Και στην συνέχεια ελέγχουμε τα κοσμογράμματά τους:
Επειδή δεν έχουμε ακριβή ώρα γεννήσεως του κράτους της Αυστραλίας πιθανόν να είναι ενεργοποιημένοι ο 1ος ή ο 2ος οίκος της.
Άρα θέματα που θα την απασχολήσουν, σαν κράτος, θα είναι:
1ος οίκος: Εσωτερικές, εθνικές υποθέσεις και η ψυχολογία των κατοίκων της ή
2ος οίκος: το εθνικό της εισόδημα (φορολογία, εμπόριο, χρηματιστήριο) και οι οφειλές της σε άλλες χώρες.
Στο κοσμόγραμμα της Ινδονησίας ενεργοποιείται από την Υβριδική έκλειψη ο 3ος της οίκος δηλαδή οι πάσης φύσεως συμφωνίες και οι επικοινωνίες της με τα γειτονικά κράτη της και επειδή κοντά στην έκλειψη βρίσκεται η Μαύρη της Σελήνη θα δημιουργηθούν καταστάσεις τις οποίες στην αρχή δεν θα συνειδητοποιήσει αλλά στην συνέχεια θα την προβληματίσουν έντονα. Λόγω όμως της Αθηνάς Παλλάδας που σχηματίζει αντίθεση με την Μαύρη Σελήνη της και την έκλειψη με τους κατάλληλους προγραμματισμένους χειρισμούς θα μπορέσει να διορθώσει αρκετά κακώς κείμενα.
Στην Παπούα, Νέα Γουινέα ενεργοποιείται ο 5ος οίκος της άρα τα θέματα που θα την απασχολήσουν την συγκεκριμένη περίοδο θα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την νεολαία της και επειδή θα επηρεαστεί η όψη Αντίθεσης της Σελήνης της με τον πλανήτη Κρόνο θα υπάρξει και πιθανή αντίδραση του λαού σε δημοσιονομικούς χειρισμούς.
Οψόμεθα ες Φιλίππους!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου